Buss til og fra Paris

Helse og sikkerhet

Hold deg selv og andre trygge når du reiser med oss.
Les mer

Komfort om bord

Våre busser er utstyrt med store og komfortable seter, Wi-Fi, stikkontakter og toalett.
Service om bord

Reis miljøvennlig

Våre effektive busser gir gunstigere karbonfotavtrykk per passasjerkilometer.
Bussreiser og miljøet

Kom frem i tide

Vi sørger for at du kommer frem på en behagelig måte og til oppgitt tid – 9 av 10 av våre busser har punktlig ankomst.
Oppdatert ruteinformasjon

På denne siden


Bussen stopper i Paris

Merk: Billetten vil inneholde den mest oppdaterte adresseinformasjonen.

Oppdag alle reisemål

Turistinformasjon om Paris

Generell informasjon om Paris

Hovedstaden i Frankrike er uten tvil en av de mest populære og romantiske byene i verden. Med over 12 millioner mennesker i Paris og de tilgrensende områdene, er Stor-Paris en av de største byområdene i Europa. Byen har spilt en viktig historisk rolle, både i Europa og i verden, og er fortsatt en svært viktig by både politisk og økonomisk. En reise med ekspressbussen til Paris lønner seg ikke minst for alle som er interessert i kultur. Med sine utallige museer, som for eksempel Louvre, Musée d’Orsay og Centre Pompidou, har Paris mer å by på enn de fleste andre steder i verden. Hvis man liker shopping, er det også nok av muligheter til å investere deler av reisekassa i suvenirer fra byen som er selve fødestedet for "haute couture".

Severdigheter i Paris

De mange severdighetene i Paris gjør det vanskelig å velge hva man vil se først. Selvsagt er et besøk i Paris' mest kjente landemerke, Eiffeltårnet, et obligatorisk punkt på programmet. Det 324 meter høye ståltårnet ble opprinnelig bygget i anledning 100-årsdagen for den franske revolusjon, og fungerte som inngangsportal for verdensutstillingen. I dag er den en turistmagnet for turister, som elsker å ta bilder av seg og det ikoniske tårnet i alle slags positurer. Selv om man ikke er spesielt interessert i kultur, bør man få med seg det prestisjefylte Louve-museet. Særlig etter at bestselgeren "Da Vinci-koden" utspilte seg her, kjenner alle til de mest kjente utstillingsgjenstandene, som f.eks. "Mona Lisa" og "Nattverden" av Leonardo Da Vinci. På grunn av de lange køene anbefales det å kjøpe spesielle billetter som gjør at man unngår køer før man kan se de berømte verkene. Katedralen Notre Dame de Paris ble verdenskjent pga. romanen av Victor Hugo med samme tittel. Det tok nesten 200 år, fra 1163 til 1345, å bygge katedralen, som i dag anses som en av de tidligste gotiske kirkene i Frankrike. Med sine 69 meter høye tårn nesten 100 meter høye takrytter preger silhuetten av kirken hele sentrum av Paris.

Paris : Kultur og historie

Dagens franske hovedstad ble første gang nevnt skriftlig i året 52 f.Kr. under navnet "Lutetia" i den berømte boken "De bello gallico" av Julius Caesar. Etter at romerne erobret byen, forble den relativt ubetydelig i antikken. I middelalderen begynte man å bygge forskjellige religiøse bygninger, bl.a. en forgjenger til dagens Louvre. At Paris ble Frankrikes politiske sentrum i moderne tid, skyldes først og fremst det høye befolkningstallet og den ledende økonomiske rollen i landet. I 1789 var Paris åstedet for en av de viktigste historiske begivenhetene i moderne tid, den franske revolusjon, som resulterte i avskaffelsen av monarkiet og innføring av den første franske republikken. Gjennomføringen av til sammen seks verdensutstillinger mellom 1855 og 1937 bidro til å understreke byens kulturelle og politiske betydning. I årene etterpå gjorde den store depresjonen og flere kriger med Tyskland til at Paris befant seg i en politisk svært ustabil fase. Den 25. august 1944 ble Paris endelig befridd fra Hitler-Tysklands okkupasjon. På grunn av sin varierte fortid har Paris uendelig mye å by på for alle som ankommer med ekspressbussen, blant annet utallige museer, monumenter og severdigheter fra antikken frem til andre verdenskrig.

Nattelivet i Paris

På grunn av de mange turistene bør man gjøre seg noen tanker om hvilke bydeler man drar til, ellers kan det bli temmelig dyrt å gå ut. Men Paris har et svært mangfoldig og spennende natteliv å by på. Innvandrerkulturer, storbyklubber og klassiske barer, samt dyre turistmagneter utgjør den variasjonen som er så typiske for Paris. Svært velkjent, og absolutt verdt et besøk, er den verdensberømte Moulin Rouge. De unike og elegante forestillingene er verdt de høye prisene. For alle som elsker å gå ut og feste, er kvartalet rundt Bastille og Oberkampf i 11. arrondissement et naturlig sted å starte. Her finner man restauranter, barer og nattklubber for enhver smak. Hvis man derimot foretrekker å ta en øl i ro og mak om kvelden, kan man begi seg til Marais-distriktet. I Paris er det knapt noen forskjell på kafeer og barer. Begge har lange åpent og serverer gjerne både kaffe og øl. Og det fersktappede ølet "bière à la pression" selges vanligvis som "demi" (250 ml), og ikke i halvlitere som man kanskje er vant til.


Tjenester om bord avhenger av tilgjengelighet