Buss til og fra Brussel

Siste oppdateringer

Få oppdatert informasjon om våre tjenester og vårt nettverk.
Les mer her

Komfort om bord

Våre busser er utstyrt med store og komfortable seter, Wi-Fi, stikkontakter og toalett.
Service om bord

Reis miljøvennlig

Våre effektive busser gir gunstigere karbonfotavtrykk per passasjerkilometer.
Bussreiser og miljøet

Kom frem i tide

Vi sørger for at du kommer frem på en behagelig måte og til oppgitt tid – 9 av 10 av våre busser har punktlig ankomst.
Oppdatert ruteinformasjon

På denne siden


Bussen stopper i Brussel

Merk: Billetten vil inneholde den mest oppdaterte adresseinformasjonen.

Brussels-North togstasjon

Brussels Gare du Midi

Brussels Heysel (Baudouin Metro Station)

Brussels South (Avenue Fonsny/Eurolines)

Oppdag alle reisemål

Utforsk kartet
Brussel: Hurtiginformasjon
Byer som kan nås direkte

170

Antall busstopp

4

Land

Belgia

Miljøvennlige reiser?

Ja

Turistinformasjon om Brussel

Generell informasjon om Brussel

Brussel er kjent som hovedsete for mange forskjellige institusjoner, som NATO, EU og EUROCONTROL. Men byen med 178 000 innbyggere har langt mer å by på! En reise med ekspressbuss til Brussel lønner seg spesielt for alle som setter pris på god mat og drikke, bl.a. takket være sjokoladen fra de berømte "Maîtres Chocolatiers" og de kjente belgiske pommes frites-bodene. Også smykkemotebutikker og de mange barene gjør turen med ekspressbussen uforglemmelig.

Severdigheter i Brussel

Hvis man ikke er forberedt på det, kan det første synet av den ikoniske "Manneken Pis"-statuen virke forbløffende. Den lille statuen av en tissende gutt er ikke ment som noen kunstnerisk provokasjon, men er derimot et ekte landemerke for Brussel. Alle som gjerne utnytter en tur med ekspressbussen til å lære noe, vil ha glede av en tur til Brussel. Atomium-bygget er et verdensberømt landemerke i byen. Den imponerende kulekonstruksjonen viser et jernmolekyl forstørret 165 milliarder ganger, og ble åpnet i forbindelse med verdensutstillingen i 1958. Rett ved kan man oppleve et "Mini-Europa". Dette er en liten park som viser de mest kjente byene i Europa i en målestokk på 1:80. En tur med ekspressbussen har altså garantert masse å by på.

Brussel : Kultur og historie

Ifølge en legende ble Brussel grunnlagt på 500-tallet, men byen ble først offisielt nevnt første gang i 977. Først i 1229 fikk Brussel bystatus, og den er dermed blant Europas yngste hovedsteder. I 1531 blir Brussel hovedstad i Burgund. I de følgende århundrene var Brussel underlagt stadig vekslende herredømmer. I 1958 ble verdensutstillingen avholdt i Brussel, og her ble landemerket Atomium innviet. I årene som fulgte ble Brussel, takket være sitt språklige mangfold og sin sentrale plassering, hovedsete for store, internasjonale institusjoner og den uoffisielle hovedstaden i EU.

Nattelivet i Brussel

For nattsvermere og partygjengere som reiser med ekspressbussen er Brussel det riktige stedet. Belgia er verdensberømt for sine over 500 forskjellige ølsorter. I de mange små bryggeriene og barene kan man oppleve og få en smak av den belgiske ølkulturen. Dessuten har de mange diskotekene noe å tilby for enhver musikksmak. Blant annet kan vi nevne "Fuse", en av Brussels beste diskoteker, der verdenskjente DJ-er spiller regelmessig. Bydelene "Marolles" og "Saint-Gilles" er viktige områder for nattelivet i Brussel.


Tjenester om bord avhenger av tilgjengelighet