Buss til og fra Hamburg

Helse og sikkerhet

Hold deg selv og andre trygge når du reiser med oss.
Les mer

Komfort om bord

Våre busser er utstyrt med store og komfortable seter, Wi-Fi, stikkontakter og toalett.
Service om bord

Reis miljøvennlig

Våre effektive busser gir gunstigere karbonfotavtrykk per passasjerkilometer.
Bussreiser og miljøet

Kom frem i tide

Vi sørger for at du kommer frem på en behagelig måte og til oppgitt tid – 9 av 10 av våre busser har punktlig ankomst.
Oppdatert ruteinformasjon

På denne siden


Bussen stopper i Hamburg

Merk: Billetten vil inneholde den mest oppdaterte adresseinformasjonen.

Oppdag alle reisemål

Turistinformasjon om Hamburg

Generell informasjon om Hamburg

Det er mange grunner til å ta en tur med ekspressbussen til Hamburg. Med over 1,7 millioner innbyggere der det Tysklands nest største by, og med den klart viktigste havnen. Hanseatisk tradisjon, modernitet, livsglede og den åpenheten som er så typisk for mange havnebyer sørger for den karakteristiske stemningen man møter når man kommer med bussen til Hamburg. Fra hvite villaer i forstaden Blankenese til "syndens pøl" i St. Pauli vil man oppleve de enorme kontrastene som gjør Hamburg så spennende. De store elvene Elbe og Alster, med sideelver og kanaler, samt de store grøntarealene, gjør at byen også har naturopplevelser å by på.

Severdigheter i Hamburg

Et viktig landemerke i Hamburg er St. Michaelis-kirken med sin spesielle tårnutforming. Bygningen, som er kjent som "Michel", er like arkitektonisk unik som rådhuset er stort. Området rundt rådhuset ble skadet av bomber under 2. verdenskrig, men bygget opp igjen i sine originale form, og formidler et godt inntrykk av hanseatisk storhet. Etter en spasertur fra rådhusplassen ned til havnen, kan man ta en båttur rundt i havnen for å få et interessant innblikk i aktivitetene i Tysklands største internasjonale havn. Fra vannet kan man også se den såkalte "Speicherstadt", et gamle handelsområde som nå er omdannet til et stilfullt boområde, og den futuristiske HafenCity. Heller ikke til å overse er "Elbphilharmonie", et nybygget konserthus som allerede er verdensberømt for sin akustikk og sin svært moderne arkitektur. Ikke langt fra havnen finner man "Miniatur Wunderland" verdens største modelljernbane. Den utspekulerte teknikken man får se der er fascinerende for noen og enhver. Man bør også få med seg den gamle Elbe-tunnelen. Her kan man kjøre krysse Elben nedenfra med bil, sykkel eller til fots. Når man har tatt turen gjennom dette imponerende byggverket, blir man belønnet med en fantastisk utsikt over Hamburg.

Hamburg : Kultur og historie

Også for historieinteresserte har Hamburg mye å by på. I "Museum für Hamburgische Geschichte" får man innblikk i byen røtter. Selve bygningen er en drøm for alle om interesserer seg for arkitektur. Enten man foretrekker eldre historie eller Hamburgs moderne utvikling, vil dette museet utvide horisonten for enhver.

Nattelivet i Hamburg

Hamburg er verdensberømt for fornøyelsesdistriktet "Reeperbahn". Men også over hundre musikklubber og en rekke barer, diskoteker og kneiper bidrar til Hamburgs sterke tiltrekningskraft.


Tjenester om bord avhenger av tilgjengelighet