Hvis du opplever problemer med nettstedet, kan du ringe +49 (0)30 300 137 300 eller bruke Google Assisten i FlixBus-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bagasje i FlixBus-busser

Våre busser har god plass til bagasje. Vi ønsker at du skal få en så behagelig og trygg reise som mulig og ber deg lese nøye gjennom punktene nedenfor.

Bussbilletten inkluderer vanligvis følgende bagasje:

  • Ett kolli håndbagasje (maks. 42 x 30 x 18 cm og 7 kg)
  • 1 kolli bagasje (maks. 80 x 50 x 30 cm, mindre avvik kan tillates dersom det totale omfanget av alle sider ikke overgår 160 cm, og bagasjen ikke veier over 20 kg)

Av hensyn til sikkerheten er det viktig at håndbagasjen plasseres i bagasjehyllen over setet slik at den ikke sperrer nødutganger. All bagasje bør være tydelig merket med navn og adresse for å unngå forvekslinger. Sjåføren hjelper deg med å laste bagasje inn i bagasjerommet på bussen.

Ekstra bagasje

Ekstra bagasje må ikke overstige tillatt størrelse og vekt for bagasje. Det belastes et gebyr for denne tjenesten. Gebyret for ekstra bagasje avhenger av hvilken bestillingsmåte som benyttes. Du kan enten bestille ekstra bagasje når du kjøper billett på nettet, eller du kan bestille per telefon etter at billetten er bestilt. Hvis du registrerer ekstra bagasje hos kundeservice per telefon, betales gebyret til bussjåføren. Vi kan ikke garantere at det er nok plass til å ta med mer enn ett kolli bagasje på bussen.

Spesialbagasje

Du må betale et gebyr for bagasje som er større enn ordinær bagasje. Bagasjekolliet kan ikke overstige samlet lengde på 240 cm (høyde + bredde + dybde i cm) eller veie mer enn 30 kg. Spesialbagasje må i tillegg oppgis når du bestiller (forutsatt at spesialbagasje er tillatt på reisen) eller etter bestilling ved at du ringer kundeservice tidligst 48 timer før avgang*. Det er kun tillatt med ett kolli spesialbagasje per person. Det gis ingen plassgaranti. Spesialbagasje kan for eksempel være ski og musikkinstrumenter (vi anbefaler at disse fraktes i transportkasse i hardt materiale). Det gjelder spesielle regler for sykler og hjelpemidler til personforflytning. Enkelte gjenstander kan ikke tas med på bussen.

Du finner mer informasjon om reglene for bagasjetransport i FlixBus' vilkår og betingelser.

Sykkel

Du kan ta med sykkel i vanlig størrelse og uten ekstrautstyr (maks. 20 kg) på mange av våre busser.  Du legger til disse når du bestiller reisen og betaler en tilleggsavgift per stykk. Du angir hvor mange sykler du vil ha med på reisen, samtidig som du angir antall passasjer i bestillingen.

Syklene fraktes på sykkelstativ. Enkelte sykler må fraktes i egnet sykkeltransportveske i bagasjerommet (f.eks. sammenleggbare sykler). I så fall må du ringe kundeservice på forhånd og registrere sykkelen (se reglene for spesialbagasje).

Elsykler, tandem- og trehjulssykler kan ikke transporteres på sykkelstativ.

Barnevogn/rullestol/rullator/krykker

Det er mulig å ta med barnevogn, rullestol, rullator og krykker gratis på enkelte av våre busser. Rullestoler, rullatorer og krykker må registreres hos vår kundeservice på telefon senest 36 timer før avgang*. Barnevogner regnes som spesialbagasje og må registreres hos vår kundeservice på telefon tidligst 48 timer før avgang*.
Vi gjør oppmerksom på at vi kun kan ta med sammenleggbare rullestoler som ikke er elektriske.

Musikkinstrumenter

Musikkinstrumenter  som som ikke overstiger tillatt vekt og størrelse for håndbagasje (42 x 30 x 18 cm og 7 kg), kan tas med gratis inn i bussen i stedet for vanlig håndbagasje. Du velger selv om du vil ha med håndbagasje eller musikkinstrument inn i bussen.

Musikkinstrumenter som er større enn tillatt mål og vekt for håndbagasje (42 x 30 x 18 cm og 7 kg), regnes som spesialbagasje og må fraktes i bussens bagasjerom. Vi anbefaler at instrumentet fraktes i en egnet transportkasse i hardt materiale for å unngå skade.  Du betaler en tilleggsavgift for  hvert kolli i bestillingen, og disse må registreres hos vår kundeservice per telefon tidligst 48 timer før avgang*.

Du kan ikke ta med musikkinstrumenter og tilhørende kasser som er større enn 135 x 48 x 35 cm (f.eks. kontrabass).

Har du glemt igjen bagasje på bussen?

Kontakt FlixBus' hittegodskontor for å melde fra om gjenglemt bagasje. De vil hjelpe deg så fort de kan.

*Vær oppmerksom på prisen på samtaler fra fasttelefon og mobiltelefon varierer avhengig av leverandør.