Bagasje i FlixBus-busser

Våre busser har god plass til bagasje. Vi ønsker at du skal få en så behagelig og trygg reise som mulig og ber deg lese nøye gjennom punktene nedenfor.

Bussbilletten inkluderer vanligvis følgende bagasje:

  • Ett kolli håndbagasje (maks. 42 x 30 x 18 cm og 7 kg)
  • To kolli bagasje (maks. 67 x 50 x 27 cm og samlet vekt på 30 kg)

Av hensyn til sikkerheten er det viktig at håndbagasjen plasseres i bagasjehyllen over setet slik at den ikke sperrer nødutganger. All bagasje bør være tydelig merket med navn og adresse for å unngå forvekslinger. Sjåføren hjelper deg med å laste bagasje inn i bagasjerommet på bussen.

Ekstra bagasje

Du kan med et tredje kolli med bagasje. Dette må ikke overskride tillatte bagasjemål og 15 kg. Du betaler 5 € for et ekstra kolli bagasje. Ekstra bagasje må registreres på den aktuelle reisen og tidligst 48 timer før avgang. Du registrerer ekstra bagasje ved å ringe kundeservice på +49 (0)30 300 137 300. Passasjerene har imidlertid ikke krav på å få med mer enn to kolli bagasje.

Spesialbagasje

Bagasje som er større enn tillatte mål og vekt for vanlig bagasje, må registreres som spesialbagasje (f.eks. skiutstyr og musikkinstrumenter). Spesialbagasje må registreres hos kundeservice på telefon +49 (0)30 300 137 300* tidligst 48 timer før avgang. Spesialbagasje kan ha en samlet lengde på opptil 290 cm (dvs. lengde + 2 x bredde + 2 x dybde i cm) og 30 kg.
Hver passasjer kan ha med maksimum ett kolli spesialbagasje. Passasjerene har imidlertid ikke krav på å få med spesialbagasje på bussen. Du betaler en tilleggsavgift på 9 € for ett kolli spesialbagasje. Vi anbefaler at spesialbagasje fraktes i egnet transportkasse/-bag slik at du unngår skade på egen og andres bagasje.

Sykkel

På mange av våre busser kan du ta med sykkel i vanlig størrelse og uten ekstrautstyr (maks. 25 kg). Du legger til sykkelen under bestilling mot en tilleggsavgift på 9 € per sykkel. Du angir antall sykler du vil ha med på reisen, samtidig som du angir antall passasjer i bestillingen.
Syklene fraktes på sykkelstativ. Enkelte sykler må fraktes i egnet sykkeltransportveske i bagasjerommet (f.eks. sammenleggbare sykler). I så fall må du ringe kundeservice på forhånd og registrere sykkelen (se reglene for spesialbagasje).
Hvis du lurer på om du kan ta med elsykkel på bussen, kontakter du kundeservice på 49 (0)30 300 137 300*.

Barnevogn/rullestol/rullator/krykker

Det er mulig å ta med barnevogn, rullestol, rullator og krykker gratis på enkelte av våre busser. Rullestoler, rullatorer og krykker må registreres hos vår kundeservice på telefon +49 (0)30 300 137 300* senest 36 timer før avgang. Barnevogner regnes som spesialbagasje og må registreres hos vår kundeservice på telefon +49 (0)30 300 137 300* tidligst 48 timer før avgang.
Vi gjør oppmerksom på at vi kun kan ta med sammenleggbare rullestoler som ikke er elektriske.

Musikkinstrumenter

Musikkinstrumenter som ikke overstiger tillatt vekt og størrelse for håndbagasje (42 x 30 x 18 cm og 7 kg), kan tas med gratis inn i bussen i stedet for vanlig håndbagasje. Du velger selv om du vil ha med håndbagasje eller musikkinstrument inn i bussen.
Musikkinstrumenter som er større enn tillatt mål og vekt for håndbagasje (42 x 30 x 18 cm og 7 kg), regnes som spesialbagasje og fraktes i bussens bagasjerom. Vi anbefaler at instrumentet fraktes i en egnet transportkasse i hardt materiale for å unngå skade. Du betaler en tilleggsavgift på 9 € per kolli når du bestiller reisen, og du må registrere instrumentet hos vår kundeservice på telefon +49 (0)30 300 137 300* tidligst 48 timer før avgang.
Du kan ikke ta med musikkinstrumenter og tilhørende kasser som er større enn 135 x 48 x 35 cm (f.eks. kontrabass).

Har du glemt igjen bagasje på bussen?

Kontakt FlixBus' hittegodskontor for å melde fra om gjenglemt bagasje. De vil hjelpe deg så fort de kan.

*(Vær oppmerksom på prisen på samtaler fra fasttelefon og mobiltelefon varierer avhengig av leverandør.)