Buss til og fra Berlin

Helse og sikkerhet

Hold deg selv og andre trygge når du reiser med oss.
Les mer

Komfort om bord

Våre busser er utstyrt med store og komfortable seter, Wi-Fi, stikkontakter og toalett.
Service om bord

Reis miljøvennlig

Våre effektive busser gir gunstigere karbonfotavtrykk per passasjerkilometer.
Bussreiser og miljøet

Kom frem i tide

Vi sørger for at du kommer frem på en behagelig måte og til oppgitt tid – 9 av 10 av våre busser har punktlig ankomst.
Oppdatert ruteinformasjon

På denne siden


Bussen stopper i Berlin

Merk: Billetten vil inneholde den mest oppdaterte adresseinformasjonen.

Oppdag alle reisemål

Turistinformasjon om Berlin

Generell informasjon om Berlin

Berlin er EUs nest største by, med over tre millioner innbyggere. Byen ligger sentralt plassert i Tyskland og er en verdensby både når det gjelder kultur, media, politikk og vitenskap. I Berlin finner man et enormt utvalg av musikkarrangementer, og selvsagt en rekke severdigheter. Langs elven Spree, mellom riksdagen og bydelen Prenzlauer Berg, pulserer livet i millionbyen og gir alle ekspressbussreisende et innblikk i Berlins spennende historie. Politikken og det parlamentariske arbeidet utspiller seg i Tysklands viktigste politiske bygninger, og vitenskap og kultur har noe nytt og fascinerende å by på hver eneste dag. Hovedstaden har en helt unik sjarme, og alle som reiser til Berlin med buss, forstår raskt at turen lønner seg. FlixBus tilbyr allerede nå en rekke ekspressbusslinjer til Berlin, slik at man kan reise direkte til den tyske hovedstaden fra mange byer uten omstigning. Så snart bussen ankommer ved bussterminalen i Berlin, kan sightseeingen starte. Blant stedene man bør få med seg er Brandenburger Tor, Alexanderplatz og Checkpoint Charlie. Liker man shopping, har den tyske hovedstaden alt man trenger. Potsdamer Platz Arkaden, det tradisjonsrike varehuset KaDeWe og praktgaten Kurfürstendamm er populære utgangspunkter.

Severdigheter i Berlin

Utallige severdigheter som riksdagsbygningen, museumsøya og Brandenburger Tor sørger for et variert kulturprogram for alle reisende. Man kan ta fargerike bilder ved East Side Gallery, nyte en avslappet piknik i Tiergarten-parken eller kaste seg ut i det spennende nattelivet – en ekspressbussreise til Berlin har noe for enhver smak. Berlins sanne ansikt oppdager man best hvis man tar seg tid til å suge inn atmosfæren. Like ved bundeskanslerens kontor finner vi riksdagsbygningen. Den abstrakte glassarkitekturen gjør den til et landemerke, og tar man turen opp i glasskulen, belønnes man med en fantastisk panoramautsikt over Berlin. Hvis du reiser med buss til Berlin, bør du absolutt ta deg tid til å besøke den. Over 15 millioner mennesker har allerede besøkt riksdagsbygget, som er Berlins mest besøkte severdighet. Bare noen minutter unna, og midt i byen, finner man Brandenburger Tor. Det har alltid vært en viktig attraksjon også for internasjonale gjester, og siden murens fall og Tysklands gjenforening har den blitt et viktig symbol for frihet i Tyskland. Ved Brandenburger Tor avholdes det regelmessige arrangementer som nyttårsfeiring, gatefester, konserter og en rekke andre begivenheter. Byggverket ble til mellom 1788 og 1791. Deretter kan man fortsette sørover mot Potsdamer Platz. På veien finner man den amerikanske ambassaden og Holocaust-minnesmerket. Rett overfor ligger parken Tiergarten, der man kan slå seg ned på en av de store gresslettene eller besøke flere hyggelige kafeer. Så kan man gå videre til Potsdamer Platz, som flere ganger årlig er sentrum for viktige arrangementer, for eksempel Berlinale-filmfestivalen.

Berlin : Kultur og historie

Med 3,3 millioner innbyggere er Berlin Tysklands største by, hovedstad og hovedsete for regjeringen. Byen ble først gang nevnt offisielt i 1237. Gjennom historien har byen vært hovedstad flere ganger: Hovedstaden i Brandenburg, i Preussen, i DDR fra 1949 til 1989, og nå som hovedstaden i det forente Tyskland. Byen har mange fritidstilbud for innbyggerne, med to elver og en rekke innsjøer som er knyttet sammen, og som har mange bademuligheter i naturen. Berlin anses som en verdensby og som et viktig knutepunkt i Europa, og det er alltid en god grunn for å ta en tur med ekspressbussen til Berlin. Kulturelt sett har byen et enestående mangfold. Også når det gjelder vitenskap er byen betydningsfull, med flere universiteter og det verdensberømte Charité-universitetsklinikken.

Nattelivet i Berlin

Berlin har langt mer enn currywurst og sauerkraut å by på. Her finner du mange slags etniske kjøkken på høyt nivå, side om side med stjernepreget kvalitetsgastronomi. Utvalget av restauranter i Berlin kan ta pusten fra en. Med innbyggere fra mange forskjellige kulturer har Berlin et enormt utvalg av mat, og det bør man benytte seg av når man kommer med ekspressbussen. Et eksempel er "Marooush", en orientalsk drøm med miniforestillinger, shisha-lounge og cocktailbar. Grillmat på gourmet-nivå stimulerer sansene, og vin fra Marokko og Libanon gjør opplevelsen perfekt. Fra kl. 23.00 forvandles restauranten ofte til et nattklubb-lignende palass, der man danser til orientalsk musikk. Hvis man vil dra nytte av nattelivet, finner man et stort utvalg av forskjellige steder. Her er det noe for enhver smak, fra koselige lokale barer ved Savignyplatz til trendy klubber i Kreuzberg og Friedrichshain. Vil man omgi seg med kjendiser, bør man gå til restauranten Bocca di Bacco. Her har bl.a. Demi Moore og Matt Damon inntatt sine måltider. Penelope Cruz foretrekker derimot en "Steak de Luxe" i Grill Royal ved bredden av elven Spree, mens Barack Obama og Tom Cruise har vært på restauranten Borchert. Tar man en tur med ekspressbussen til Berlin, skal man ikke se bort fra at man kan treffe noen internasjonale stjerner. Sterkt anbefalt er "Puro Sky Lounge" med 360 graders utsikt over Berlin. I Tauentzienstraße 11, like ved den berømte gaten Kurfürstendamm, finner man lounge-klubben i 20. etasje, der det hovedsakelig spilles elektrobeats og house-musikk. Andre nattklubber i penthouse-stil er "40 Seconds" og "Solar", der det avholdes mange arrangementer. Også i Kater Blau får du garantert en livlig fest. Hvis man er over 30 år og foretrekker å feste med jevnaldrende, anbefales "Goya" og "Ü31-Club". Dessuten har den tyske hovedstaden utallige regelmessige arrangementer som musicals, shows, kabaret, comedy, opera, teater og klassiske konserter.


Tjenester om bord avhenger av tilgjengelighet