§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Personvern

Personvern og samtykke i bruk av data

FlixMobility GmbHs nettportal og bestillingsportalen som er integrert i denne (heretter omtalt samlet som «nettstedet») drives av FlixMobility GmbH, Birketweg 33, 80639 München, Tyskland (heretter omtalt som «FlixMobility» eller «vi»). Vi legger stor vekt på å beskytte dine personopplysninger. Personvern har derfor høy prioritet hos FlixMobility GmbH. Vår registrering, behandling og bruk av data skjer i samsvar med bestemmelsene i datavernloven og telemedieloven i Tyskland.

Når du godtar denne personverpolicyen, samtykker du i at FlixMobility GmbH samler inn, behandler og bruker dine personopplysninger i samsvar datavernlovgivningen og bestemmelsene nedenfor. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket med fremtidig virkning.

Innsamling, behandling og bruk av personopplysninger

Personopplysninger er all informasjon som er knyttet til en bestemt eller identifiserbar person.  Dette omfatter for eksempel navn, telefonnummer, postadresse og e-postadresse.

Du kan bruke vårt nettsted uten å måtte oppgi personopplysninger.

For å kunne behandle billettbestillinger og levere transporttjenester registrerer, lagrer og behandler vi fornavn, etternavn og mobilnummer. Følgende opplysninger er nødvendige i betalingsprosessen: Hvis du vil betale med kredittkort, må du oppgi fullt navn, e-postadresse og kredittkortopplysninger. FlixMobility lagrer ikke kredittkortnummeret. Det videresendes direkte til betalingstjenesten. Hvis du betaler den bestilte reisen med direkte debitering, registrerer FlixMobility ditt fulle navn, adresse, fødselsdato, e-postadresse og sjekker kontoopplysningene dine. Hvis betalingen skjer via direkte bankoverføring og PayPal, lagres ingen betalingsopplysninger.

De opplysningene som registreres i forbindelse med billettkjøpet og bussreisen, blir kun videreformidlet til utførende busselskap og tredjeparter (f.eks. IT-tjenesteleverandører, kundeservice og betalingstjenesten) i den grad det er nødvendig for å registrere og gjennomføre billettkjøpet.  I særskilte tilfeller (f.eks. ved skade på bussen) forbeholder vi oss retten til å videreformidle kundedata til transporterende busspartnere. Våre tjenesteleverandører har kun tillatelse til å bruke utleverte personopplysninger til å utføre sin aktuelle oppgave, og kan ikke bruke dem til andre formål.

FlixMobility deler aldri personopplysninger med tredjepart til reklameformål.

Betalingstjenesteleverandør

Du kan foreta en bestilling på vårt nettsted.  I den forbindelse kan opplysningen bli overført til leverandøren av den betalingstjenesten du velger for den aktuelle bestillingen. Betaling kan kun skje gjennom de alternativene som er tilgjengelige i nettbutikken.

  • Betalinger behandles av vår partner Adyen BV, Simon Carmiggelstraat 6–50, 1011 DJ Amsterdam, Nederland. For å kunne avdekke og forebygge svindel overfører vi IP-adressen til vår partner Adyen BV, Simon Carmiggelstraat 6–50, 1011 DJ Amsterdam, Nederland. Adyen BV lagrer din IP-adresse. Alle data overføres kryptert. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket til dette med fremtidig virkning. Du finner kontaktopplysninger i ansvarserklæringen.

  • Kredittkortbetalinger og direkte debitering håndteres av Heidelberger Payment GmbH, med hovedkvarter i Gaisbergstr. 11–13, 69115 Heidelberg, Tyskland. I tillegg har selskapet PAY.ON AG med hovedkvarter i Lucile-Grahn-Str. 37, 81675 München, Tyskland tilgang til betalingsopplysningene. Heidelberger Payment GmbH er en betalingstjeneste som definert i den tyske loven om overvåking av betalingstjenester (ZAG) og er registrert hos det tyske finanstilsynet (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, BaFin), Graurheindorfer Str. 108, 53117 Bonn, Tyskland (registreringsnummer: 122914).

  • Betalingstjenesten PayPal administreres av PayPal (Europa) S.à r.l. & Cie, S.C.A., 22–24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg. Du finner mer informasjon om PayPals personvernpolicy i PayPals retningslinjer for personvern.

  • For å kunne avdekke og forebygge svindel overfører vi IP-adressen til Paymill GmbH, St.-Cajetan-Straße 43, 81669 München, Tyskland. IP-adressen lagres hos PAYMILL GmbH i 72 timer. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket til dette med fremtidig virkning. Du finner kontaktopplysninger i ansvarserklæringen.

Kredittvurdering ved betaling via Billpay

Hvis du benytter et betalingsalternativ som tilbys av vår partner Billpay GmbH, blir du ved bestilling bedt om å godkjenne at de personopplysningene som kreves til betaling, identitetskontroll og kredittvurdering, overføres til Billpay. Hvis du samtykker, overføres personopplysningene dine (fornavn, etternavn, gateadresse, postnummer, poststed, fødselsdato, telefonnummer samt kontonummeret) samt opplysninger om bestillingen, til Billpay.

For å kunne utføre en egen identitets- og kredittvurdering overfører Billpay eller autoriserte partnerselskaper av Billpay opplysningene til kommersielle kredittvurderingsbyråer som leverer informasjon om kredittverdighet basert på matematisk-statistiske beregninger som blant annet ser på adressedata. Du finner detaljert informasjon om denne prosessen og kredittvurderingsbyråene som brukes, i Billpay GmbHs personvernpolicy.

Billpay kan i tillegg benytte verktøy fra tredjepart i arbeidet med å avdekke og forebygge svindel. Data som samles inn med disse verktøyene, bli i så fall lagret i kryptert form hos tredjepart slik at de kun kan leses av Billpay. Disse dataene anvendes kun hvis du velger et betalingsalternativ fra vår samarbeidspartner Billpay, ellers utløper dataene automatisk etter 30 minutter.

Paymill GmbH

For å kunne avdekke og forebygge svindel overfører vi IP-adressen til Paymill GmbH, St.-Cajetan-Straße 43, 81669 München, Tyskland. IP-adressen lagres hos PAYMILL GmbH i 72 timer. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket til dette med fremtidig virkning. Du finner kontaktopplysninger i ansvarserklæringen.

Brukerpålogging/kundekonto

Du har mulighet til å opprette en personlig kundekonto hos oss. I den passordbeskyttede delen av kundekontoen kan du enkelt administrere bestillingene dine og lagre data til fremtidige reiser.

Feltene som er merket som obligatoriske (*) og inneholder personopplysninger, brukes kun til oppretting og behandling av kontoen. Til dette trenger vi først og fremst e-postadressen din. Med den kan vi verifisere identiteten din. Når du registrerer deg, velger du selv om du vil oppgi navn, adresse og opplysninger om bankkonto.

Disse opplysningene brukes til fakturering og automatisk utfylling av opplysninger ved fremtidige bestillinger.  Du kan også velge om du vil oppgi mobilnummeret ditt slik at vi kan kontakte deg om eventuelle forsinkelser og ruteendringer for reisen din.

Hvis du godtar funksjonen for å forbli pålogget, lagres såkalte fast informasjonskapsler på enheten. Disse sørger for at du logges på neste gang du besøker nettstedet vårt. Funksjonen er ikke tilgjengelig hvis du har deaktivert innstillingen for lagring av slike informasjonskapsler i nettleseren.

Du kan når som helst oppdatere eller slette kontoen – og dermed også lagrede personopplysninger – i den personlige kundekontoen.

Ved sletting av kontoen blir personopplysninger som er nødvendige for avtaleoppfyllelse, ikke slettet på grunn av lovpålagte lagringstider for data.

Nyhetsbrev

Når du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, brukes e-postadressen din til kommunikasjon med deg og utsendelse av for eksempel servicemeldinger, systemmeldinger, e-post med registreringsbekreftelse, brukerkontoinformasjon, informasjon om billetter og reiseruter eller reiseprofiler helt til du eventuelt melder deg av nyhetsbrevet. I tillegg bruker vi e-postadressen til egne reklameformål. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet.

Når vi får din e-postadresse i forbindelse med en bestilling eller reise og du ikke har reservert deg mot det, forbeholder vi oss retten til å sende deg tilbud på produkter som ligner på produkter du har kjøpt hos oss tidligere. Du kan når som helst reservere deg mot dette ved å sende en e-post til unsubscribe@flixbus.com eller ved å bruke lenken for avregistrering i reklamebrevet uten at dette medfører andre kostnader enn vanlige overføringskostnader.

Datasikkerhet

Vi ivaretar brukernes personvern på vårt nettsted og tilknyttede systemer ved hjelp av en rekke tekniske og organisatoriske tiltak. Vi bruker krypteringsprotokollen SSL 3.0 (RSA-2048 for PKI brukes som underliggende krypteringsmetode) for å sørge for sikker overføring av personopplysninger. Denne metoden brukes med stort hell på hele Internett. Alle personopplysninger (navn, adresse, betalingsinformasjon osv.) krypteres og overføres dermed på en trygg måte på Internett. Et symbol (en låst hengelås) nederst i nettleservinduet angir at du er på et sikkert område.

Informasjonskapsler

FlixMobility bruker såkalte informasjonskapsler (cookies) på nettstedet. Informasjonskapsler er små filer som lagres på maskinen din og lagrer bestemte innstillinger og data for kommunikasjon med vårt system gjennom nettleseren din. Noen av informasjonskapslene vi bruker, slettes etter hver nettleserøkt – det vil si når du lukker nettleseren (såkalte øktinformasjonskapsler). Andre informasjonskapsler lages på enheten og gjør det mulig for oss og våre partnere å gjenkjenne nettleseren din ved neste besøk (faste informasjonskapsler). Dette hjelper oss med å tilpasse nettstedet til deg, og det gjør det enklere for deg å bruke nettstedet, for eksempel ved at enkelte data du oppgir, lagres slik at du slipper å oppgi dem gjentatte ganger. Du kan bergrense bruken av informasjonskapsler eller slette dem i innstillingene i nettleseren. Du finner informasjon om hvordan du gjør dette i hjelpen i de fleste nettlesere. Hvis du ikke godtar informasjonskapsler, kan det påvirke funksjonaliteten på nettstedet vårt.

Rett til informasjon og innsyn

Ifølge personvernloven har du rett til å få informasjon om lagrede opplysninger samt rett til å korrigere, fjerne eller sperre data. Hvis du vil ha mer informasjon eller ønsker å benytte deg av innsynsretten som beskrevet ovenfor, kan du kontakte FlixMobility GmbH, Birketweg 33, 80639 München, Tyskland eller sende en e-post til data.protection@flixbus.com.

Retargeting

For å optimere internettilbudet vårt samt kunne tilby produktanbefalinger, benytter vi teknologi fra Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“) for å opprette pseudonymiserte brukerprofiler som viser surfeatferden til besøkende til markedsføringsformål. Til dette formålet benyttes det cookies som gjenkjenner nettleseren din når vender tilbake til nettsiden vår. Surfingen analyseres ved hjelp av en algoritme, slik at det er mulig å gi målrettede, interessebaserte produktanbefalinger i form av reklamebannere og reklame på nettsidene til tredje parter. De pseudonymisierte brukerprofilene kobles ikke sammen med personlige data uten et uttrykkelig gitt samtykke fra de berørte personene. Bruk av pseudonyme brukerprofiler for interessebaserte annonser/reklame kan du når som helst blokkere ved å gå til denne siden https://www.google.de/settings/ads. Ytterligere informasjon om interessebasert markedsføring finner du på http://www.google.com/policies/technologies/ads/.

Denne nettsiden bruker Retargeting-Pixel Custom Audiences til det sosiale nettverket Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA. Ved hjelp av Remarketing-Pixel er det mulig for Facebook å benytte besøkende på våre internettsider som målgruppe for reklameannonser i Facebook-Ads. Til dette formålet har vi lagret en Facebook-cookie på PC-en din. For mer informasjon om omfanget av og formålet med datainnsamling og videre bearbeiding og bruk av data fra Facebook, samt dine innstillingsmuligheter for å beskytte personvernet ditt, finner du i retningslinjene for personvern for Facebook på https://facebook.com/policy.php og https://www .facebook.com/ads/settings. Bruk av Custom Audiences kan du takke nei til på www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement eller for bruker med Facebook-konto her.

Nettanalyser

1. Google Analytics

Dette nettstedet bruker Google Analytics, en nettanalysetjeneste fra Google Inc. («Google»). Google Analytics bruker såkalte informasjonskapsler – tekstfiler som lagres på datamaskinen og gjør det mulig å analysere hvordan du bruker nettsiden. Dessuten bruker dette nettstedet Google AMP Client ID API for å forbinde Google Analytics-brukeraktiviteter på AMP-sider med ikke-AMP-sider. Googles sporingskoder på dette nettstedet bruker funksjonen «_anonymizeIp()». Det betyr at IP-adresser i EU- og EØS-landene forkortes før behandling, slik at de ikke kan knyttes direkte til en person. Den fullstendige IP-adressen blir kun i unntakstilfeller overført til en Google-server i USA og forkortet der. Google bruker på vegne av eieren av denne nettsiden denne informasjonen til å evaluere din bruk av nettsiden, lage rapporter om aktiviteten på nettsiden og levere andre tjenester knyttet til nettside- og Internett-bruken. IP-adressen som nettleseren overfører som en del av Google Analytics, slås ikke sammen med andre Google-data. Du kan angi innstillinger i nettleseren hvis du ikke vil at det skal lagres informasjonskapsler. Vi vil imidlertid gjøre oppmerksom på at det kan føre til at du ikke kan bruke alle funksjonene på dette nettstedet. Du kan også hindre at opplysningene om din bruk av nettsiden som genereres av informasjonskapselen, overføres og behandles av Google, ved å laste ned og installere dette programtillegget for nettleseren: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

2. adjust

Denne nettsiden/appen bruker analyseteknologien «adjust» fra adjust GmbH («adjust») som benytter brukernes IP- og Mac-adresser i analysene. Adressene brukes utelukkende i anonymisert form. Det er derfor ikke mulig å knytte disse dataene til en fysisk person. Ved å bruke denne nettsiden/appen til analyseformål samtykker du samtidig til at de anonymiserte innsamlede dataene behandles som beskrevet og til de formål som er angitt ovenfor.

3. Webtrekk

Vi benytter teknologier fra Webtrekk GmbH, Robert-Koch-Platz 4, 10115 Berlin, Tyskland til statistiske analyser av nettsidene våre. Vi bruker Webtrekk-tjenester til å samle inn statistiske data om bruken av nettstedet vårt.   Webtrekk GmbH er TÜV-sertifisert innenfor området «Web Controlling». Derved er innsamling og behandling av sporingsdata kontrollert og sertifisert i henhold til personvern og datasikkerhet. Når du bruker disse nettsidene, blir informasjon som overføres av nettleseren, samlet inn og analysert. Dette skjer ved hjelp av teknologier som informasjonskapsler og såkalte piksler som er integrert i hver nettside.  Det er ikke mulig å knytte disse dataene direkte til en enkeltperson. De innsamlede dataene brukes til å lage anonyme brukerprofiler som danner grunnlaget for nettstatistikken. Dataene som samles inn med Webtrekk-teknologiene, brukes aldri til identifisering av besøkende på nettstedet med mindre de har gitt uttrykkelig samtykke til dette. Dataene slås heller ikke sammen med personlig data om personen bak pseudonymet.

Du kan når som helst med fremtidig virkning reservere deg mot at slike data samles inn og lagres av Webtrekk. Informasjon om hvordan du gjør dette, og informasjon om Webtrekks personvern finner du på nettstedet http://www.webtrekk.com/index/datenschutzerklaerung/opt-out.html.

4. AdClear kampanjesporing

Vi benytter tjenestene til AdClear GmbH, Robert-Koch-Platz 4, 10115 Berlin ('AdClear') for å behandle statistiske data og på den måten kunne gi kundene våre et bedre tilbud. Til dette bruker vi cookies. Dataene behandles kun i anonym form. Personlige data sendes ikke til AdClear. AdClear GmbH er sertifisert for databeskyttelse innen kampanjesporingssystemer av TÜV Saarland. 
Dersom du motsetter deg datainnsamling via Adclear kampanjesporing, kan du velge en cookie ved navn "adclearoptout".
Du har ikke motsatt deg datainnsamling via Adclear.
Dersom man motsetter seg datainnsamling via AdClear

5. AB Tasty

I tillegg anvender denne nettsiden nettanalysetjenesten AB Tasty fra AB TASTY SAS, som brukes til A/B-tester og multivariat-tester. Denne tjenesten benytter seg av nettkapsler (cookies) for å identifisere besøkende og analysere bruken av nettsiden. Nettkapslene innhenter ikke personrelaterte opplysninger. Mer informasjon om hvordan AB Tasty behandler dine data finner du på https://www.abtasty.com/uk/terms-of-use/. På denne siden finner du også en veiledning for hvordan du til enhver tid kan deaktivere tracking.

6. Hotjar

Vi forbedrer brukeropplevelsen på våre nettsider med programvare fra Hotjar (http://www.hotjar.com, 3 Lyons Range, 20 Bisazza Street, Sliema SLM 1640, Malta, Europa). Med denne programvaren kan vi måle og analysere brukeradferden (musebevegelser, klikk, inntasting, rulledybde etc.) på våre nettsider. Dette gjøres ved hjelp av informasjonskapsler på brukerens enhet og disse kan lagre brukerdata som for eksempel nettleserinformasjon, operativsystem og hvor lenge brukeren er på siden. Du finner mer informasjon om databehandling med Hotjar på nettsiden https://www.hotjar.com/privacy. Du kan deaktivere Hotjar-tjenesten på https://www.hotjar.com/opt-out.

Sosiale programtillegg

1. Facebook

Vårt nettsted bruker såkalte sosiale programtillegg («programtillegg») fra det sosiale nettverket Facebook som drives av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA («Facebook»). Disse programtilleggene er merket med en Facebook-logo eller teksten «sosialt program fra Facebook» eller «Facebook Social Plugin». Du finner en oversikt over Facebook-programtilleggene og hvordan de ser ut på https://developers.facebook.com/docs/plugins.
Når du besøker en side på nettstedet vårt som har et slikt programtillegg, oppretter nettleseren en direktetilkobling til Facebooks servere. Innholdet i programtillegget overføres av Facebook direkte til nettleseren og integreres i siden. Denne integreringen gjør at Facebook får informasjon om at nettleseren har åpnet den aktuelle siden på vårt nettsted, selv om du ikke har en Facebook-profil eller ikke er logget på Facebook for øyeblikket. Informasjonen (inkludert IP-adressen din) overføres av nettleseren direkte til en Facebook-server i USA og lagres der.
Hvis du er logget på Facebook, kan Facebook koble besøket på vårt nettsted til Facebook-profilen din. Hvis du bruker programtilleggene, for eksempel ved å trykke på «Liker»-knappen eller skriver en kommentar, blir denne informasjonen også overført direkte til en Facebook-server og lagret der. Informasjonen publiseres dessuten på Facebook-profilen din og vises til Facebook-vennene dine.
Facebook kan bruke denne informasjonen til reklameformål, markedsundersøkelser og til å skreddersy Facebook-sidene. I den forbindelse oppretter Facebook bruker-, interesse- og relasjonsprofiler, for eksempel for å analysere din bruk av vårt nettsted med tanke på hvilke annonser som blir vist på din Facebook-siden, til å informere andre Facebook-brukere om dine aktiviteter på vårt nettsted og til å levere andre tjenester knyttet til bruken av Facebook. Hvis du vil hindre at Facebook knytter dataene som samles inn via vårt nettsted, til Facebook-kontoen din, må du logge av Facebook før du besøker nettstedet vårt.
Formålet og omfanget av datainnsamlingen og den videre behandlingen og bruken av disse dataene hos Facebook samt dine rettigheter i forbindelse med dette og tilgjengelige innstillinger for personvern finner du i Facebooks retningslinjer for data på nettsiden http://www.facebook.com/policy.php.
Hvis du vil hindre at Facebook knytter dataene som samles inn via vårt nettsted, direkte til Facebook-kontoen din, må du logge av Facebook før du besøker nettstedet vårt. Du kan også hindre at Facebook-programtillegg lastes inn ved å installere et programtillegg i nettleseren, for eksempel «Facebook Blocker» (https://www.comparitech.com/blog/vpn-privacy/stop-facebook-tracking/).


2. Twitter-programtillegg (f.eks. Tweet-knappen)

Vårt nettsted bruker såkalte sosiale programtillegg («programtillegg») fra mikrobloggtjenesten som drives av Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA («Twitter»). Disse programtilleggene er merket med en Twitter-logo, for eksempel i form av en blå «Twitter-fugl». Du finner en oversikt over Twitter-programtilleggene og hvordan de ser ut på https://dev.twitter.com/web/tweet-button.
Når du besøker en side på nettstedet vårt som har et slikt programtillegg, oppretter nettleseren en direktetilkobling til Twitters servere. Innholdet i programtillegget overføres av Twitter direkte til nettleseren og integreres i siden. Denne integreringen gjør at Twitter får informasjon om at nettleseren har åpnet den aktuelle siden på vårt nettsted, selv om du ikke har en Twitter-profil eller ikke er logget på Twitter for øyeblikket. Informasjonen (inkludert IP-adressen din) overføres av nettleseren direkte til en Twitter-server i USA og lagres der. Hvis du er logget på Twitter, kan Twitter koble besøket på vårt nettsted til Twitter-profilen din. Hvis du bruker programtilleggene, for eksempel ved å trykke på «Tweet»-knappen, blir denne informasjonen også overført direkte til en Twitter-server og lagret der. Informasjonen publiseres dessuten på Twitter-kontoen din og vises til kontaktene dine der.
Formålet og omfanget av datainnsamlingen og den videre behandlingen og bruken av disse dataene hos Twitter samt dine rettigheter i forbindelse med dette og tilgjengelige innstillinger for personvern finner du i Twitters personvernerklæring på https://twitter.com/privacy.
Hvis du vil hindre at Twitter knytter dataene som samles inn via vårt nettsted, direkte til Twitter-kontoen din, må du logge av Twitter før du besøker nettstedet vårt. Du kan også hindre at Twitter-programtillegg lastes inn ved å installere et programtillegg i nettleseren, for eksempel skriptblokkeringen «No Script» (http://noscript.net).


3. Google +-programtillegg (f.eks. «+1»-knappen)

Vårt nettsted bruker såkalte sosiale programtillegg («programtillegg») fra det sosiale nettverket Google+ som drives av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA («Google»). Programtillegget gjenkjennes for eksempel av symbolet «+1» på en hvit eller farget bakgrunn. Du finner en oversikt over Google-programtilleggene og hvordan de ser ut på https://developers.google.com/+/plugins.
Når du besøker en side på nettstedet vårt som har et slikt programtillegg, oppretter nettleseren en direktetilkobling til Googles servere. Innholdet i programtillegget overføres av Google direkte til nettleseren og integreres i siden. Denne integreringen gjør at Google får informasjon om at nettleseren har åpnet den aktuelle siden på vårt nettsted, selv om du ikke har en Google+-profil eller ikke er logget på Google+ for øyeblikket. Informasjonen (inkludert IP-adressen din) overføres av nettleseren direkte til en Google-server i USA og lagres der. Hvis du er logget på Google+, kan Google koble besøket på vårt nettsted til Google+-profilen din. Hvis du bruker programtilleggene, for eksempel ved å trykke på «+1»-knappen eller skriver en kommentar, blir denne informasjonen også overført direkte til en Google-server og lagret der. Informasjonen publiseres dessuten på Google+ og vises til kontaktene dine der. Formålet og omfanget av datainnsamlingen og den videre behandlingen og bruken av disse dataene hos Google samt dine rettigheter i forbindelse med dette og tilgjengelige innstillinger for personvern finner du i Googles personvernerklæring på: https://developers.google.com/+/plugins.
Hvis du vil hindre at Google knytter dataene som samles inn via vårt nettsted, direkte til Google+, må du logge av Google+ før du besøker nettstedet vårt. Du kan også hindre at Google-programtillegg lastes inn ved å installere et programtillegg i nettleseren, for eksempel skriptblokkeringen «No Script» (http://noscript.net/).