Buss til og fra Amsterdam

Siste oppdateringer

Få oppdatert informasjon om våre tjenester og vårt nettverk.
Les mer her

Komfort om bord

Våre busser er utstyrt med store og komfortable seter, Wi-Fi, stikkontakter og toalett.
Service om bord

Reis miljøvennlig

Våre effektive busser gir gunstigere karbonfotavtrykk per passasjerkilometer.
Bussreiser og miljøet

Kom frem i tide

Vi sørger for at du kommer frem på en behagelig måte og til oppgitt tid – 9 av 10 av våre busser har punktlig ankomst.
Oppdatert ruteinformasjon

På denne siden


Bussen stopper i Amsterdam

Merk: Billetten vil inneholde den mest oppdaterte adresseinformasjonen.

Oppdag alle reisemål

Turistinformasjon om Amsterdam

Generell informasjon om Amsterdam

Selv om Amsterdam er blant de mindre europeiske storbyene, lønner det seg definitivt å ta en tur til den nederlandske hovedstaden med ekspressbussen. Havnebyen er berømt og beryktet for sitt natteliv, men har også et bredt kulturtilbud, store shoppingmuligheter og en unik atmosfære som er både internasjonal og tilbakelent. Hvis du trenger flere grunner til å hoppe på neste ekspressbuss til Amsterdam, kan vi nevne den største Van Gogh-samlingen i verden, det unike kanalsystemet og den tradisjonelle nederlandske kneipe-kulturen.

Severdigheter i Amsterdam

En kjent opplevelse for Amsterdam-gjester er en tur til Anne Frank Huis og de hemmelige rommene der den berømte dagboken ble til. Ekspressbussreisende som liker forskning og teknologi, bør få med seg vitenskapssenteret NEMO i nærheten av sentralstasjonen. Bygningen har en svært interessant arkitektur og en enorm takterrasse. Her kan både små og store utforske vitenskapens verden på en interaktiv måte. Som kontrastprogram kan man så avlegge et besøk i byens eldste byggverk, Oude Kirk. Den ble bygget på 1200-tallet i det som i dag er kjent som "red light district", og er et godt eksempel på de mange forskjellige sidene av Amsterdam som du kan oppdage på turen med ekspressbussen. Det kongelige palass i Amsterdam er riktignok ikke bolig for den nederlandske kongefamilien, men brukes derimot til statsbesøk og mottakelser, og det er også mulig for turister å besøke det tidligere rådhuset.

Amsterdam : Kultur og historie

Etter å ha blitt grunnlagt som fiskelandsby, utviklet Amsterdam seg takket være handelsprivilegier raskt til å bli en av de viktigste handelsbyene i Europa, og til en viktig kulturby. I dag minner en rekke lagerhus og broer i byen fra 1500- til 1700-tallet om oppsvinget som fant sted i denne perioden. I museene finner man en rekke mesterverk fra kunstnere fra den gyldne tidsalder i Nederland. Ved et kort besøk bør du allerede på turen med ekspressbussen bestemme deg for hvilken museum du absolutt vil besøke. Bare i Rijksmuseum, det nederlandske nasjonalmuseet, er det nemlig over én million forskjellige kunstobjekter.

Nattelivet i Amsterdam

Mange internasjonalt kjente DJ-er kommer fra Nederland, så det er ikke rart at mange tar turen med ekspressbuss til Amsterdam bare på grunn av nattelivet. En av de beste adressene for levende musikk er "Paradiso", selve pop-tempelet i Amsterdam. Her kan du danse til musikken fra verdenskjente stjerner, og samtidig beundre arkitekturen i den tidligere kirken fra 1800-tallet. Hvis du har lyst til å avslutte en dag med sightseeing eller shopping på en rolig måte, er det bare å ta inn på en av Amsterdams berømte kneiper. For eksempel i "in het Aepjen" som du sikkert vil beholde i minnet etter ekspressbussreisen til Amsterdam, ikke bare på grunn av ølutvalget.


Tjenester om bord avhenger av tilgjengelighet