Buss til og fra Roma

Helse og sikkerhet

Hold deg selv og andre trygge når du reiser med oss.
Les mer

Komfort om bord

Våre busser er utstyrt med store og komfortable seter, Wi-Fi, stikkontakter og toalett.
Service om bord

Reis miljøvennlig

Våre effektive busser gir gunstigere karbonfotavtrykk per passasjerkilometer.
Bussreiser og miljøet

Kom frem i tide

Vi sørger for at du kommer frem på en behagelig måte og til oppgitt tid – 9 av 10 av våre busser har punktlig ankomst.
Oppdatert ruteinformasjon

På denne siden


Bussen stopper i Roma

Merk: Billetten vil inneholde den mest oppdaterte adresseinformasjonen.

Oppdag alle reisemål

Turistinformasjon om Roma

Generell informasjon om Roma

Roma er ikke bare kjent for å være hovedstaden i Italia, men også for sin imponerende arkitektur, som du kan beundre på utallige plasser, monumenter og husrekker. "Den evige by", som den har blitt kalt siden antikken, var i starten begrenset til de Romas berømte syv høyder, men nå har det blitt over tre millioner innbyggere i metropolregionen. Å ramse opp alle grunnene til at en tur med ekspressbussen til Roma lønner seg, er helt umulig. Men byens historisk viktige rolle er helt klart en av dem. Og den dag i dag kan du se utallige rester fra forskjellige epoker når du spaserer gjennom gatene. I tillegg til ruinene fra Romerriket, har de største kunstnerne fra renessansen, som Michelangelo og Raphael, etterlatt sine mesterverk for ettertiden.

Severdigheter i Roma

En tur til Roma uten å besøke Colosseum, ville være ufullstendig. Den knapt 2000 år gamle bygningen er verdens største amfiteater, er byens kjennetegn og er avbildet på 5 eurocent-mynten. Så snart ekspressbussen har ankommet stasjonen Roma Tiburtina og du har lagt bagasjen på herberget, er det tid for å starte sightseeingturen. Selv om det er nok av severdigheter å ta av, bør man i alle fall få med seg Forum Romanum, Pantheon og Circus Maximus. En klassisk turistmagnet er Trevi-fontenen foran Palazzo Poli. Det er ikke bare på grunn av filmen "La Dolce Vita", men også fordi det heter på folkemunn at det bringer lykke å kaste en mynt over skulderen og ned i fontenen. På denne måten lander det anslagsvis rundt én million euro i fontenen hvert år. Kunstelskere – og alle andre som er på tur med ekspressbussen – vil før eller senere besøke Det sixtinske kapell i Vatikan-museene. Det 520 m² store takmaleriet av Michelangelo er definitivt verdt litt å få litt vondt i nakken av, og lokker til seg enorme menneskemasser, særlig om sommeren. Hvis du ikke er særlig begeistret for å stå i kø, bør du heller legge bussturen til vinteren, eller i det minste kjøpe billettene på nettet først for å slippe de lengste køene.

Roma : Kultur og historie

I følge den romerske legenden grunnla tvillingbrødrene Romulus og Remus byen Roma i år 753 før Kristus. I Romerriket ble byen kalt "Caput Mundi", hovedstaden i verden slik man kjente den da. Under herredømmet til Konstantin den store spredte kristendommen seg raskt i Romerriket, og fra høymiddelalderen ble Roma det viktigste valfartstedet og sentrum for kristendommen. Særlig i kunstepokene renessanse og barokk oppstod det i kirkens og pavens regi mange kirker, basilikaer og plasser som fortsatt er typiske for gamlebyen i Roma.

Nattelivet i Roma

Som forberedelse for en lang partynatt i den evige by bør du gjøre som lokalbefolkningen, og starte kvelden med et langt restaurantbesøk. Mens Campo de‘ Fiori om dagen er preget av et marked med blomster og ferske matvarer, forvandler plassen seg om natten til et av de mest livlige områdene i byen. Restauranter, vinbarer og nattklubber ligger på rekke og rad, og også et teater og en kino ligger bare et steinkast unna. San Lorenzo er universitetskvartalet i Roma, og har dermed også et stort utvalg av barer, nattklubber og dessuten både kabaret og burlesque-show.


Tjenester om bord avhenger av tilgjengelighet