flixbus logo
hero image

Buss til og fra Gent

Siste oppdateringer

Få oppdatert informasjon om våre tjenester og vårt nettverk.
Les mer her

Komfort om bord

Våre busser er utstyrt med store og komfortable seter, Wi-Fi, stikkontakter og toalett.
Service om bord

Reis miljøvennlig

Våre effektive busser gir gunstigere karbonfotavtrykk per passasjerkilometer.
Bussreiser og miljøet

Kom frem i tide

Vi sørger for at du kommer frem på en behagelig måte og til oppgitt tid – 9 av 10 av våre busser har punktlig ankomst.
Oppdatert ruteinformasjon

På denne siden

Populære bussruterBusholdeplasserByguide

Bussen stopper i Gent

Merk: Billetten vil inneholde den mest oppdaterte adresseinformasjonen.

Ghent (Dampoort)

Oppdag alle reisemål

Velg blant over 2500 reisemål i 37 land.

Utforsk kartet
Gent: Hurtiginformasjon
Byer som kan nås direkte

27

Antall busstopp

1

Land

Belgia

Miljøvennlige reiser?

Ja

Turistinformasjon om Gent

Generell informasjon om Gent

Stadig flere turister oppdager den belgiske byen Gent. Belgias tredje største by med over 250 000 innbyggere står klar til å imponere deg. Ikke bare på grunn av de historiske husfasadene langs elven Leie og de mange katedralene og gildehusene fra middelalderen, men også takket være en kunstnerscene som er blant de mest vitale i hele Europa. Når du ankommer Gent med ekspressbussen, føles det som å ankomme noen hundre år tilbake i tid. Et godt overblikk over byen får du fra tårnene i Burg Grafenstein eller Gravensteen, der Flandern-dynastiet regjerte over grevskapet sitt på 1100-tallet. Hvis du liker de mørke sidene ved det middelalderske Gent, kan du besøke et torturkammer og et våpenmuseum rommene i borgen.

Severdigheter i Gent

Burg Gravensteen er én av i alt 9800 kulturhistorisk verdifulle bygninger. På listen over ting å få med seg bør St. Bravo-katedralen komme langt opp, hvis du ikke vil gå glipp av de mest kjente kunstverkene i Belgia når du er på tur med ekspressbussen. Alterskapet i Gent er over fem meter langt i åpen tilstand, men slik får du bare se det på kristne høytidsdager (jul, påske, allehelgensdag). St. Bravo-katedralen ligger overfor Belfried, og sammen med St. Niklaskirken utgjør de en rekke på tre kirketårn som kalles "dir torens van Gent“, og som representerte det rike borgerskapet og byens privilegier på 1300-tallet. Vil du vite mer om Gents mangslungne historie? I bymuseet i Gent (STAM) kan du bli kjent med byen fra andre perspektiver med interaktive kart, og se detaljerte lego-kopier av tårnene i Gent.

Gent : Kultur og historie

Dagens Gent var bebodd allerede i bronsealderen, men først da St. Petersklosteret ble bygget på 600-talle, skjøt utviklingen i byen riktig fart. I middelalderen var Gent en av de størst byene i Europa, og var kjent som den tidens tekstilmetropol. Handelsstanden i borgerskapet erobret stadig mer makt fra de herskende familiene, og tilførte byen mer og mer rikdom. Religiøse konflikter mellom protestanter og katolikker, og blodige protester mot keiser Karl V. la en demper på byens kontinuerlige vekst. Først under industrialiseringen vant byen igjen sin økonomiske kraft. Men Gent lever ikke i fortiden, byen tiltrekker seg turister med et stort og moderne kulturtilbud.

Nattelivet i Gent

Når du kommer til Gent med ekspressbussen, vil du oppleve byen i et helt annet lys om kvelden. Så snart solen har gått ned, blir de historiske fasadene belyst og speiler seg i kanalene. Hvis du fortsatt har energi igjen til aktiviteter om kvelden, har du mye å velge mellom: For eksempel hyggelige kafeer, kinoer, konsertsteder, teatre og nattklubber med et stort og variert program. Hvis du vil danse deg gjennom natten, bør du legge turen til "Culture Club", en av de mest populære klubbene i byen. Mellom rådhuset og Burg Gravensteen finner du mange barer, restauranter og kafeer. En av de mest populære cocktailbarene for øyeblikket er "Jigger’s", med en atmosfære som i 20-tallets speakeasies, og der du kan la deg overraske over cocktails med uvanlige ingredienser.


Tjenester om bord avhenger av tilgjengelighet