Buss til og fra Kiel

Siste oppdateringer

Få oppdatert informasjon om våre tjenester og vårt nettverk.
Les mer her

Komfort om bord

Våre busser er utstyrt med store og komfortable seter, Wi-Fi, stikkontakter og toalett.
Service om bord

Reis miljøvennlig

Våre effektive busser gir gunstigere karbonfotavtrykk per passasjerkilometer.
Bussreiser og miljøet

Kom frem i tide

Vi sørger for at du kommer frem på en behagelig måte og til oppgitt tid – 9 av 10 av våre busser har punktlig ankomst.
Oppdatert ruteinformasjon

På denne siden


Bussen stopper i Kiel

Merk: Billetten vil inneholde den mest oppdaterte adresseinformasjonen.

Kiel

Oppdag alle reisemål

Utforsk kartet
Kiel: Hurtiginformasjon
Byer som kan nås direkte

36

Antall busstopp

1

Land

Tyskland

Miljøvennlige reiser?

Ja

Turistinformasjon om Kiel

Generell informasjon om Kiel

Kiel er hovedstaden i delstaten Schleswig-Holstein, og den nordligste tyske storbyen du kan nå med ekspressbuss. På grunn av nærheten til den berømte Kielkanalen og plasseringen ved naturhavnen Kielfjorden, har havet hatt stor betydning for hvordan byen har utviklet seg. Det ser man på den store antallet verft og rederier og strender i byområdet, og på de mange aktivitetene i havnen i Kiel, der en rekke passasjerferger til Skandinavia og og cruiseskip venter på sine passasjerer. Men selv om du bare tar ekspressbussen til Kiel for å fortsette reisen med et skip, bør du ta deg tid til å kikke nærmere på byen: I tillegg til havnen har Kiel en rekke andre severdigheter å by på, og som du ikke bør gå glipp av under oppholdet i universitetsbyen.

Severdigheter i Kiel

Hörn-broen for fotgjengere og syklister byr på er et spektakulært teknisk syn når den åpnes med en foldemekanisme for å gi plass til båter. Når du går av ekspressbussen kan du gå til broen for å få et første inntrykk av havnebyen, og du kan få øye på flere av Kiels severdigheter, som Hörn-campusen og Nikolaikirken. Dessuten er broen den raskeste veien fra sentrum til Norwegenkai, der passasjerfergen til Oslo legger til på den andre siden av Kielfjorden. Et annet sted det lønner seg å stoppe under en tur i byen er rådhuset i Kiel, som har et tårn som minner om campanilen i Venezia. Et par gater bortenfor ligger St. Nikolaikirken ved den gamle markedsplassen, der du finner en rekke restauranter hvor du kan innta et styrkende måltid før hjemturen med ekspressbussen.

Kiel : Kultur og historie

I 1242 ble Kiel tildelt bystatus under datidens navn "Holstenstadt tom Kyle", og kunne dermed feire sin 750-årsdag i 1992. Blant de viktigste hendelsene for byen var innlemmelsen i Hanse-forbundet på 12- tallet, Kielfreden etter Napoleonskrigene i 1814 og åpningen av Kielkanalen (den gang kalt "Kaiser Wilhelm-kanalen"). Hvis du har lyst til å vite mer om byens sjøfartshistorie, finner du mange interessante utstillingsgjenstander og skipsmodeller i skipsfartsmuseet i den tidligere fiskeauksjonshallen.

Nattelivet i Kiel

Siden Christian-Albrechts-universitetet ble grunnlagt i 1665 har havnebyen også vært en studentby, og kan derfor tilby alle som ankommer med ekspressbussen et mangfoldig natteliv. Hvis du ikke vet om du skal velge en restaurant, bar eller nattklubb den første kvelden, kan du la stedet Villa i Kiel velge for deg. Her kan du både spise godt, drikke cocktails i baren og deretter danse av deg kaloriene igjen fra torsdag til lørdag.


Tjenester om bord avhenger av tilgjengelighet