Buss til og fra Rostock

Siste oppdateringer

Få oppdatert informasjon om våre tjenester og vårt nettverk.
Les mer her

Komfort om bord

Våre busser er utstyrt med store og komfortable seter, Wi-Fi, stikkontakter og toalett.
Service om bord

Reis miljøvennlig

Våre effektive busser gir gunstigere karbonfotavtrykk per passasjerkilometer.
Bussreiser og miljøet

Kom frem i tide

Vi sørger for at du kommer frem på en behagelig måte og til oppgitt tid – 9 av 10 av våre busser har punktlig ankomst.
Oppdatert ruteinformasjon

På denne siden


Bussen stopper i Rostock

Merk: Billetten vil inneholde den mest oppdaterte adresseinformasjonen.

Oppdag alle reisemål

Turistinformasjon om Rostock

Generell informasjon om Rostock

Rostock kan vise til en 800 lang historie, og er likevel en moderne by. Byen er selve samlingspunktet for sjøbad i Nordøst-Tyskland. Bare 20 kilometer fra sentrum ligger Østersjøstranden i Warnemünde, en bydel i Rostock. Når du har kjørt fra ekspressbussholdeplassen til bysentrum, kan du beundre de historiske bygningene i mursteingotikkstilen som er så typisk for hansebyen, og som minner om fortidens rikdom. Under en rundtur kan du ane omfanget av den tidligere bymuren ut fra restene som fortsatt finnes, og i befestningsanlegget ved siden av "Kloster zum Heiligen Kreuz" kan du legge inn en liten pustepause.

Severdigheter i Rostock

i tillegg til Rostocks historiske severdigheter, som for eksempel den protestantiske Mariakirken fra 1400-tallet, det gotiske rådhuset og Tysklands tredje eldste universitet som ble grunnlagt i 1419, er havnen en av de viktigste grunnene til å ta en tur med ekspressbussen til Rostock. Byhavnen, et knutepunkt for handel og trafikk i middelalderen og i tidlig moderne tid, brukes i dag først og fremst som et hyggelig sted å oppholde seg og ellers for turbåter. I den moderne Rostock Port er det et helt annet havneinntrykk: Her seiler ferger og cruiseskip inn og ut, og fraktskip lastes med internasjonale varer i et landskap av kraner. Hvis du ikke vil ned til vannet, og vil ha litt avstand til byen, kan du gå på tur i naturområdet "Rostocker Heide", før du fortsetter reisen med ekspressbuss eller skip.

Rostock : Kultur og historie

Hvis du trenger aktiviteter på en regnfull dag i Rostock, er Kunsthalle Rostock et godt alternativ. Samtidige verker av regionale og internasjonale kunstnere vises her i skiftende utstillinger, og kan besøkes på en guidet tur eller på egenhånd. Hvis du vil trenge dypere ned i historien i ekspressbuss-reisemålet ditt, kan du besøke ett av Rostocks mange monumenter. Katharinenstift utgjør for eksempel en uvanlig blanding av den historiske og moderne byen. Det tidligere fransiskanerklosteret fra 1200-tallet har blitt pusset grundig opp og utvidet med et moderne bygningskompleks. I dag brukes det ikke lenger av munker, men som høyskole for musikk og teater.

Nattelivet i Rostock

Som universitetsby kan Rostock by på et mangfoldig natteliv både for studenter og gjester, ikke bare i helgene. I "Studentkeller" kan du gjøre natten til dag allerede på onsdag med rimelige drikkevarer og variert musikk. Hvis du heller vil avslutte dagen med levende musikk og en øl, lønner det seg å sjekke programmet til klubben M.A.U. allerede før du setter deg på ekspressbussen til Rostock. Kanskje finner du din favorittartist?


Tjenester om bord avhenger av tilgjengelighet