Hvis du opplever problemer med nettstedet, kan du ringe +49 (0)30 300 137 300 eller bruke Google Assisten i FlixBus-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Ofte stilte spørsmål

Før reisen:

   

Du finner alle tilgjengelige bussforbindelser i FlixBus-appen og på https://www.flixbus.no. Du finner en oversikt over rutenettet vårt på våre nettsider under Bussruter.

Hvis dere reiser som en gruppe, er det mulig å leie en hel buss med egen sjåfør hos FlixBus Rental. Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten ikke er tilgjengelig i Norge for øyeblikket. På nettsiden  www.mieten.flixbus.de kan du enkelt angi ønsket reiserute, beregne pris og bestille leiebuss – og så er det bare å glede seg til turen.

   

Du kan bestille billetter til våre forbindelser i appen og på nettsidene våre ca. 3–6 måneder før avreisedato. Vi jobber kontinuerlig med å bygge ut rutenettet vårt og gjøre det eksisterende rutetilbudet enda bedre. Det er særlig tre faktorer vi er opptatt av – punktlighet, gunstige avgangstider og best mulig forbindelser. Vi legger vanligvis ut billettene for salg cirka én måned i forkant. 

Hvis du ønsker å holde deg oppdatert på nye ruter, kan du abonnere på nyhetsbrevet  vårt eller følge oss på Facebook.

   

Det enkleste er å bruke  appen til å finne ønsket busstopp. Velg din stasjon og klikk på pilen oppe til høyre så starter navigeringfunksjonen automatisk. Du finner en liste over FlixBus' avgangssteder i fanen «Busstopp» i appen og i busstoppoversikten. Klikk på en by og du får opp adressen til busstoppet/busstoppene i et kart. Bestillingsbekreftelsen inneholder også et kart over busstoppene.

De lokale busstoppene er dessuten som regel skiltet.

   

Det enkleste er å bestille reisen direkte i FlixBus-appen på smarttelefonen din. Da lagres billetten under «Mine billetter», og du kan enkelt vise billetten på mobilen når du går om bord i bussen. Når du bestiller i appen, kan du i tillegg være sikker på at du får de beste prisene – på samme måte som når du bestiller på FlixBus' nettsider. I appen finner du også alltid ulike spesialtilbud. Du mottar bestillingsbekreftelsen på e-post (husk å sjekke søppelpostmappen).

Du kan også bestille reiser ved oppsøke et av FlixBus' salgssteder/reisebyråer, eller du kan kjøpe billett hos bussjåføren. Vær oppmerksom på at når du kjøper billett på bussen, betaler du alltid full pris (for både voksne og barn), og du får kun kjøpe billett hvis det er ledig plass. Du kan ikke ikke benytte deg av kampanjepriser, spesialtilbud eller grupperabatt når du kjøper billett på bussen. Kvitteringen fungerer som billett/bestillingsbekreftelse.

   

Det varierer avhengig av hvor du bestiller reisen:

På FlixBus' nettsider: Bankkort, kredittkort (Visa /Mastercard/Amex) Carte Bleue og PayPal.
Hos bussjåføren: Kontantbetaling mot kvittering. Kvitteringen fungerer som billett/bestillingsbekreftelse. Merk: Når du kjøper billett hos bussjåføren, er det kun mulig å kjøpe billetter til full pris. Rabatter og spesialtilbud er kun tilgjengelig når du bestiller på nettet eller på et av våre salgssteder/reisebyråer. Det er ikke mulig å betale med kort i våre busser ennå. Vær klar over at det kun aksepteres kort som betalingsmåte i Sverige (MasterCard, Visa, American Express, Maestro, Visa Electron, V Pay, JCB, Diners Club, China Union Pay). I tillegg kan du kjøpe billett hos sjåføren med mobile NFC-baserte systemer (som f.eks. Swish, Mobile Pay, Apple Pay, Android Pay).
Salgssteder/reisebyråer: Alle våre utsalgssteder tilbyr ulike betalingmetoder, og det er alltid mulig å betale kontant.

Vær oppmerksom på at bestemte betalingsmåter kan medføre gebyrer som pålegges av en tredje part. Det finnes imidlertid alltid en betalingsmulighet uten gebyrer. Gebyrene vises i betalingsprosessen. Du finner alle gebyrer her.

   

Du kan enkelt løse inn verdikuponger (f.eks. gavekort eller tilgodekupong) når du bestiller i FlixBus-appen eller på nettsidene eller kjøper billett på et av våre salgssteder/reisebyråer. Når du har valgt ønsket reise og lagt den til i handlekurven, oppgir du kupongkoden når du kommer til kassen. Du kan kun bruke én kupong per bestilling. Det er ikke mulig å få eventuell verdikupongsaldo utbetalt i kontanter.

Verdikuponger, hvis gyldighet ikke kan forlenges, er de verdikupongene som er kjøpt i vår Fan Shop. Verdikupongkoder, som er utstedt i forbindelse med en ombestilling eller kansellering, er gyldige i ett år.

   

Hvis du har problemer med å bestille på nettet, skyldes det trolig nettleseren du bruker. Du kan prøve følgende for å løse problemet:

Bruk en annen nettleser.
Tøm hurtigbufferen, slett informasjonskapslene og start nettleseren på nytt. Prøv så å bestille på nytt.
Oppdater nettleseren. Vi bruker svært høye sikkerhetsstandarder og nettsidene våre er optimalisert for de nyeste nettleserversjonene. Du finner den nyeste versjonen av nettleseren ved å klikke på en av disse lenkene: Firefox / Internet Explorer / Google Chrome

Har du ikke mottatt en e-postbekreftelse? Sjekk om e-postbekreftelsen er havnet i søppelpostmappen.

Hvis du fremdeles har problemer, kan du ringe +49 (0)30 300 137 300*. Vi er alltid klare til å hjelpe deg.

   

Du finner en fullstendig liste over alle utsalgssteder i oversikten over salgssteder og reisebyråer. Skriv inn sted eller postnummer for å finne utsalgssteder i nærheten.

   

Ja, du kan endre bestillingen på siden for ending/avbestilling på FlixBus' nettsted eller hos salgsstedene/reisebyråene inntil 15 minutter før avgang:

Endre telefonnummer: Det kan du gjøre gratis. Du mottar en ny bestillingsbekreftelse med en ny bestillingsreferanse.

Endre navn på passasjer: Gratis med følgende unntak: Hvis prisen på reisen har steget siden du bestilte, må du betale prisdifferansen. Du mottar en ny bestillingsbekreftelse med en ny bestillingsreferanse.

Kansellering & ny bestilling:  Dersom du ønsker å ombestille reisen din, gjør du følgende:

 • Sjekk om ønsket reise er tilgjengelig.
 • Avbestill den opprinnelige reisen. Du får en verdikupong du kan bruke på den nye bestillingen.
 • Bestill den nye reisen, og betal med verdikupongen. Du mottar en ny bestillingsbekreftelse med en ny bestillingsreferanse. Dersom prisen på den nye bestillingen er høyere enn verdien på tilgodelappen, må du betale mellomlegget.

Vær oppmerksom på at det påløper et gebyr per passasjer og reise ved kansellering, et såkalt kanselleringsgebyr.
Gebyret vises i kanselleringsprosessen.

Hva skjer dersom jeg ved en feiltakelse har gjort en feil ved bestilling?
Dersom du under bestillingen oppdager at du har gjort en feil, kan du ombestille eller kansellere billetten innen 60 minutter gratis og uten å måtte betale kanselleringsgebyr, Reiser som allerede er ombestilt er unntatt fra denne regelen.

   

Du kan alltid laste ned eller får en ny bestillingsbekreftelse på nettstedet vårt. Hvis du ikke husker bestillingsreferansen, klikker du på «Glemt bestillingsreferansen?». Skriv inn e-postadressen du brukte i bestillingen, og du får tilsendt en ny bestillingsreferanse på e-post. Sjekk om e-postbekreftelsen har havnet i mappen for søppelpost.

   

Ja, du kan endre navnet på passasjeren gratis inntil 15 minutter før avgang. Det gjør du på siden for endring/avbestilling på FlixBus' nettsted eller hos et av våre salgssteder/reisebyråer. Hvis prisen på reisen har steget siden du bestilte, må du betale prisdifferansen. Du mottar en ny bestillingsbekreftelse med en ny bestillingsreferanse.

   

Ja, ikke noe problem. Vær oppmerksom på at bestillingsbekreftelsen/billetten alltid blir sendt til den e-postadressen som oppgis under bestilling. Pass på at den personen du bestiller for mottar billetten.

Viktig informasjon om turen sendes til det oppgitte mobilnummeret. Derfor bør du oppgi mobilnummeret til den som reiser ved bestillingen.

Dessuten er det viktig at du oppgir riktig navn på passasjeren.

   

FlixBus har egne takster for barn opptil 15 år. Hvis det finnes spesialtilbud som er rimeligere enn barnetaksten, får du automatisk den laveste billettprisen.
Barn opptil 3 år må sitte i medbrakt barnesete under hele reisen. Barnesetet må være festet med setebeltet i bussen, og barnet må være sikret med barnesetets sikkerhetsseler.

Barn under 10 år kan kun reise sammen med en voksen. Dette gjelder både på nasjonale og internasjonale ruter.

Barn mellom 10 og 14 år kan kun reise alene på våre busser når barnet er i stand til å ta vare på seg selv og en foresatt i bestillingsprosessen har gitt FlixBus skriftlig bekreftelse på at barnet kan reise alene. FlixMobility, Flix-selskapene og våre samarbeidspartnere påtar seg ikke ansvar for den mindreårige passasjeren. Barn som reiser alene kan ikke reise på nattruter eller ruter som krysser nasjonale grenser. Barn som reiser alene kan heller ikke reise på strekninger som krever bussbytte.

Barn som er fylt 15 år, kan reise alene på våre busser. På internasjonale forbindelser er det foresatte sitt ansvar å påse at barnet har nødvendig dokumentasjon og ID til grensekrysninger.

Barn under 16 år må reise sammen med en forelder eller foresatt på internasjonale ruter fra Frankrike eller ruter med omstigning i Frankrike. Hvis ungdom på 16 eller 17 år reiser fra Frankrike på internasjonale forbindelser, må foreldre eller foresatte se til at de har nødvendig dokumentasjon og ID til grensekrysning (ID-kort/pass og visum, om nødvendig).

I Danmark kan barn under 16 år reise alene på strekninger som omfatter omstigning dersom en forelder eller foresatt har bekreftet skriftlig at barnet er i stand til å ta vare på seg selv og gjennomføre reisen alene. FlixBus påtar seg ikke tilsynsansvar for den mindreårige som reiser alene.

   

Du finner informasjon om transportalternativer for passasjerer med nedsatt funksjonsevne og begrenset bevegelighet. Passasjerer som reiser med rullestol, bes kontakte kundeservice via skjemaet Forespørsel om reise med rullestol senest 7 dager før avreise for å få bekreftet at vi kan tilby transport. Andre passasjerer med nedsatt funksjonsevne eller begrenset bevegelighet som kan sitte i vanlig passasjersete, må kontakte kundeservice senest 36 timer før avreise. Bruk dette kontaktskjemaet (velg Funksjonshemmede passasjerer / førerhunder i emnefeltet).

Kan jeg benytte meg av hele rutenettet til tross for nedsatt bevegelsesevne?

Prinsipielt kan alle reise med oss – uavhengig av funksjonshemninger eller nedsatt bevegelsesevne. Men for øyeblikket er ennå ikke alle forutsetninger oppfylt for at alle gjester skal kunne reise til enhver tid på alle linjer vi tilbyr. Dette henger sammen med utformingen av bussene vi bruker og infrastrukturen på holdeplassene, som ikke overalt kan tilby full tilgjengelighet. FlixBus har fortsatt enkelte busser som har nedsatt tilgjengelighet, og som vi bruker fleksibelt på flere linjer. Ansvaret for holdeplassene ligger hos de enkelte holdeplassoperatørene.
Hvis du har nedsatt bevegelsesevne, men kan stige på og av bussen alene eller ved hjelp av en ledsager, kan du allerede nå reise på alle våre linjer. 
Hvis du er avhengig av rullestol, men kan reise deg og komme inn i bussen på egenhånd, kan du også reise på alle våre linjer.
Dersom du også trenger rullestolen inne i bussen, kan vi for øyeblikket bare tilby reiser på enkelte strekninger etter å ha undersøkt det grundig på forhånd.
Kontakt kundeservice via skjemaet Forespørsel om reise med rullestol seneste 7 dager før avreise for å få bekreftet at vi kan tilby transport.  

Hvordan og når kan jeg bestille en reise? 

Hvis du sitter i rullestol, kontakter du kundeservice via skjemaet Forespørsel om reise med rullestol senest 7 dager før avreise for å få bekreftet at vi kan tilby transport. Hvis alle nødvendige krav oppfylles, gir kundeservice deg tilbakemelding på e-post, og du kan deretter bestille billett på nettet.
Hvis du til tross for funksjonsnedsettelsen kan innta et vanlig passasjersete på bussen på egenhånd, kan du bestille billetten selv uten begrensninger og uten forhåndsfrister. Vi ber deg kun å registrere rullatorer, ganghjelpemidler, rullestoler eller ortopediske hjelpemidler som må tas med i bagasjerommet samt ledsagere og førerhunder innen 36 timer før avreise.

Hvilke kostnader oppstår for ledsager og førerhund?

Kan det dokumenteres at ledsager eller førerhund er nødvendig, reiser ledsager eller førerhund kostnadsfritt. Det bookes da også en egen plass for førerhunden.
Når reisen starter må du dokumentere behovet for ledsager, for å legitimere den kostnadsfrie reisen for ledsageren. Ved starten av reisen forelegger du dokumentasjonen som viser at ledsager er nødvendig. Det kan for eksempel være 

 • Ledsagerbevis
 • Nederland: Et gyldig ledsagerkort for offentlig transport (OV-Begeleiderskaart)
 • Tyskland: "Schwerbehindertenausweis" eller attest fra spesiallege 
 • Frankrike: "Carte D'Invalidité (Besoin d´Accompagnement)" 
 • Italia: Attester fra lokal helsemyndighet (ASL) eller "Nasjonalt institutt for sosialomsorg" (INPS)
 • Tsjekkia: gyldig XTP/P-kort utstedt i Tsjekkia

Dette gjelder også for førerhund. Dessuten må det dokumenteres at hunden har anerkjent opplæring som førerhund.

Hvilke krav er det til rullestoler som skal tas med i passasjerrommet?

I passasjerrommet i ekspressbusser kan det bare tas med rullestoler som er godkjent som passasjersete iht. DIN EN 12183 eller DIN EN 12184, og som har et sikringssystem iht. DIN 75078-2. Dessuten gjelder følgende maksimalmål: Maks. bredde 70 cm x lengde 120 cm / 300 kg totalvekt.
Hvis det under innsjekking i bussen viser seg at rullestolen ikke oppfyller disse kravene, til tross for at dette er oppgitt skriftlig på forhånd, er det ikke mulig å ta den med, og transportkravet bortfaller uten erstatning.

Har holdeplassene full tilgjengelighet? 

På samme måte som ombygging av bussparken tar tid, vil det også ta tid å tilrettelegge alle holdeplasser. Det er derfor ikke uhindret tilgjengelighet overalt. Ettersom vi ikke drifter holdeplassene, har vi ikke tilstrekkelig informasjon om infrastrukturen. Vi anbefaler derfor å ta kontakt med den lokale holdeplassoperatøren for mer informasjon før reisen.

Hvordan og hvor kan jeg få hjelp?

Vi anbefaler at du reiser med ledsager som kan hjelpe deg, slik at reisen blir så behagelig som mulig. Ta kontakt slik at vi kan gå gjennom reisedetaljene med deg.  I den forbindelse må du fortelle oss om hvilke behov du har (hjelp til på- og avstigning, informasjon om begrenset bevegelighet osv.) senest 36 timer før planlagt avreise via vårt kontaktskjema (velg funksjonshemmede passasjerer / førerhunder i emnefeltet).

   

Vi tilbyr to ulike alternativer for rimelige gruppereiser:

Hvis du ønsker å bestille billetter på vegne av flere passasjerer og verdien av bestillingen overstiger EUR 300, vennligst kontakt et av våre utsalgssteder. Du finner ditt nærmeste utsalgssted her: https://www.flixbus.no/service/billettutsalg.

   

På internasjonale reier må du ha med nødvendig dokumentasjon og ID for grensekrysning. All bagasje må være tydelig merket med navn og adresse, og den må være ulåst av hensyn til tollreglene.

Du må i tillegg overholde gjeldende pass-, visum-, valuta- og helseforskrifter. Hvis du har spørsmål om tollbestemmelser, kontakter du lokalt politi og/eller tollmyndighetene.

Vennligst vær oppmerksom på at førerkortet ikke gjelder som legitimasjon for å reise over landegrenser.

   
Kan jeg få rabatt på reiser i Danmark?

Studenter, barn og pensjonister kan få rabatt på ordinær takst på reiser i Danmark. Når du bestiller og reiser på rabattert billett, må du vise gyldig ID til sjåføren ved påstigning.

Studenter: Registrerte studenter med gyldig studentbevis får 25 % studentrabatt. Følgende legitimasjon godtas:

 • Gyldig student-ID med bilde og utløpsdato
 • Gyldig student-ID med bilde og opptaksbevis utstedt i løpet av de siste 12 månedene
 • Gyldig ungdomskort (dansk ungdomskort, utstedt av Trafikselskabet NT, Midttrafik, FynBus, Sydtrafik, DSB eller Movia)
 • Gyldig ISIC-studentkort

Pensjonister: Honnørrabatten på 25 % gjelder for personer som har fylt 64 år, og personer som mottar pensjon i henhold til den danske pensjonsloven. Følgende legitimasjon godtas:

 • Gyldig ID som viser at personen er fylt 64 år, for eksempel helsetrygdkort, førerkort eller pass
 • Dansk pensjonsmeddelelse utstedt av en danske kommune sammen med ID, som helsetrygdkort, førerkort eller pass

Barn: Rabatten for barn er delt inn i to kategorier. Barn fra 0 til 11 år, og barn fra 12 til 15 år. I tvilstilfeller må barna kunne vise gyldig ID som bekrefter alderen. Følgende legitimasjon godtas:

 • Dansk (gult) eller internasjonalt (blått) helsekort
 • Pass
Barn som reiser alene kan bestille billetter til 50 % rabatt. Opptil to barn under 12 år kan reise gratis når de reiser sammen med en person som har fylt 15 år. Ett barn under 12 år kan reise gratis sammen med en mindreårig mellom 12 og 15 år.

Legg merke til at billetter kjøpt med barne-, student- eller honnørrabatt, kun er gyldige sammen med ID som beskrevet ovenfor. Hvis du ikke kan vise nødvendig ID til sjåføren, er den rabatterte billetten ugyldig, og du må kjøpe ny billett til ordinær takst.

Danske soldater som avtjener verneplikt kan reise gratis mot fremvisning av nødvendig dokumentasjon og ID. Du må reservere plass på forhånd og dette gjøres via e-post til service@flixbus.no.

   

Studenter, barn, pensjonister samt personer med nedsatt funksjons- eller bevegelsesevne og deres ledsagere kan få lavere priser enn ordinær pris på reiser i Tsjekkia.  Vær oppmerksom på at hvis du ønsker å bestille reiser til rabattert pris, vil bussjåføren kreve at du viser gyldig legitimasjon ved påstigning, med mindre annet er angitt.

Barnerabatten gjelder for følgende kategorier:

 • Barn mellom 0 og 5 år reiser gratis i følge med en person 10 år.
 • Barn mellom 6 og 14 år får 75 % rabatt.
  Personer under 15 må ikke fremvise dokumenter for å få rabatt.
 • Ungdom mellom 15 og 17 år med ID-kort for borgere i EU, pass eller annen legitimasjon med fødselsdato, navn og bilde, elevkort eller ISIC-studentkort.
 

Studentrabatten for personer fra 18 til 25 år gjelder for registrerte studenter med gyldig studentbevis. Følgende legitimasjon godtas:

 • Gyldig studentbevis for studenter som studerer i Tsjekkia
 • Gyldig ISIC-studentkort.

Honnørrabatten for personer som har fylt 65 år og har ID-kort for borgere i EU, pass eller annen legitimasjon med fødselsdato, navn og bilde.

Rabatten for passasjerer med funksjonshemning gjelder for personer som har ZTP- eller ZTP/P-kort. Kortet må være utstedet i Tsjekkia. Ledsageren til en person med ZTP/P-kort, kan reise gratis.

Voksne som besøker barn som er under omsorg, kan få rabatt ved å sende inn bekreftelse til kundeservice: www.flixbus.no/om-flixbus/kontakt-oss.

Legg merke til at billetter som er kjøpt med rabatt for barn, studenter, elever, pensjonister eller personer med nedsatt funksjons- eller bevegelsesevne og deres ledsagere, kun er gyldige sammen med legitimasjon som er nevnt ovenfor, med mindre annet er angitt. Hvis du ikke kan vise nødvendig legitimasjon til sjåføren, er den rabatterte billetten ugyldig, og du må kjøpe en ny billett til ordinær takst.

   

Du kan kjøpe gavekort i nettbutikken vår. Du kan velge blant ulike beløp. Du finner mer informasjon om de ulike gavekortene i nettbutikken.

   

Du finner en oversikt over tilbudet vårt på FlixBus Rental. Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten ikke er tilgjengelig i Norge for øyeblikket. Du kan beregne prisen med det samme, slik at det er raskt og enkelt å bestille. Med FlixBus' bussutleie har du full fleksibilitet og er garantert en komfortabel og miljøvennlig reise. 

   
Jeg vil opprette en FlixBus-kundekonto. Hva må jeg gjøre?

Du har to muligheter: Enten registrerer du deg enkelt og greit på innloggingssiden vår, eller du gjør det under bookingprosessen.

På innloggingssiden oppgir du e-postadressen din, og deretter mottar du en e-post med en lenke for verifisering. Dette kan ta noen minutter. Til slutt oppgir du navnet og passordet ditt, og din FlixBus-kundekonto er ferdig aktivert.

Dersom du vil opprette en konto under bookingprosessen, må du krysse av for dette på siden for betaling. Når bookingen er ferdig, mottar du automatisk en e-post for verifisering på den e-postadressen du oppgav under bookingen.

Etter registreringen kan du forresten knytte Facebook-profilen din til FlixBus-kundekontoen ved hjelp av e-postadressen.

   
Jeg vil logge meg inn med Facebook. Hva må jeg gjøre?

På innloggingssiden eller på siden med passasjerdata kan du klikke på "Logg inn med Facebook" og gi ditt samtykke i neste vindu som åpnes. Forutsetning: Du er logget inn med Facebook-profilen din. Deretter er du ferdig registrert og vil motta en e-post med bekreftelse. Det er alt.

Selvsagt vil vi ikke poste noe på Facebook-tidslinjen din.

   
Jeg vil logge meg inn i appen. Hvorfor fungerer det ikke?

I Android FlixApp kan du logge deg inn allerede i dag. Dermed har du billetter og informasjon tilgjengelig på alle enhetene dine.

Kundekontoer for iOS FlixApp kommer snart.

Frem til dette er klart, kan du benytte deg av muligheten til å legge til billetten din ved å skanne QR-koden og lagre betalingsopplysningene dine i appen.

   
Jeg har glemt passordet til FlixBus-kundekontoen min / jeg kan ikke logge meg inn

For at du skal få rask tilgang til dine data til tross for et glemt passord, kan du tilbakestille passordet.

   
Kontoen min er ennå ikke verifisert, men jeg finner ikke e-posten med bekreftelsen.

Hvis kontoen din ennå ikke er verifisert eller du ikke har mottatt e-posten med bekreftelse, kan du få tilsendt e-posten på nytt her.

   
Hva bør jeg vite om FlixBus-kundekontoen?

Muligheten til å lagre betalingsmåtene dine i kundekontoen er supernyttig. Dermed går det raskere å booke, fordi du ikke må taste inn alt på nytt ved hver booking.

Når du er logget inn, kan du krysse av for at du samtykker i lagring av betalingsopplysningene dine. Dine personlige opplysninger og betalingsopplysninger er trygge hos oss – vi gir ingen data videre. Mer om dette finner du i våre personvernregler.

I området "Mine bookinger" i kundekontoen vises alle billetter du kjøper etter at du har bekreftet registreringen med e-postadressen din.

Du kan selvsagt også utføre bookinger for andre – f.eks. familie og venner – via kundekontoen din. Derfor bør du sjekke nøye at riktige passasjernavn er angitt.

Nyhet: Du kan nå også logge deg inn i Android-appen. Dermed er billettene tilgjengelige på alle enhetene dine.

   
Kan jeg reservere et sete?

På mange linjer kan du nå reservere favorittsetet ditt.

Hvis vi tilbyr setereservering på forbindelsen din, vises dette under bestillingsprosessen etter innlegging av passasjeropplysninger. Det er også mulig å resevere sete i våre agenturer og butikker. Dessverre er dette alternativet ennå ikke tilgjengelig hos sjåføren.

Gebyret for setereservasjon avhenger av setetype og distanse. Alle priser for setereservasjon finner du her.

Setenummeret finner du på billetten din. I våre busser med setereservasjon finner du setenummeret i mørkegrått i synshøyde på bagasjehyllen.

Legg til, endre eller avbestill seteplassreservasjon:
Reservering er mulig under bestillingsprosessen. I etterkant er det dessverre ikke mulig å bestille sete. Klikk her for å avbestille eller endre setereservasjon.

Grupper:
Reserverte seter kan ikke tilordnes enkelte personer i bestillingen. Medlemmene i gruppen kan velge fritt blant de reserverte setene.

I enkelte busser er det ingen setereservasjon.
Selvsagt får du alltid sitteplass om bord på bussene våre.

I busser uten seterervasjon er det fritt valg av sete. Hvis du ønsker et bestemt sete, anbefaler vi deg å komme så tidlig som mulig til bussen. Hvis du ikke får favorittsetet ditt i bussen, kan du spørre andre passasjerer om de er villige til å bytte. Passasjerer med nedsatt bevegelsesevne prioriteres ved valg av sete.

  

Ja, nå kan du reservere et ledig sete ved siden av deg. Når du legger inn bestillingen din, velger du "Ekstra sete" og velger yndlingsplassene dine. Du betaler det samme for setet ved siden av som for en ekstra billett. Det kan forekomme prisforskjeller på billetten din og reservasjonen av setet ved siden av. Men da er setet ved siden av reservert for deg. Du betaler ikke et ekstra gebyr for setet.

På billetten og fakturaen din finner du reservering av begge setene.

Dersom du vil ta med en venn, må du bestille en egen billett. Det ledige setet er kun reservert for deg.

  

Dersom du spontant ønsker å ta med noen, må du bestille en egen billett. Det ledige setet er kun reservert for deg og er ikke en gyldig billett.

  

Nei, prisen for reservasjon av sitteplass avhenger av den lengste delstrekningen, dvs. den høyest valgte sitteplasskategorien. Du finner alle priser her.

Om bord i bussen:

   

Du må ha en utskrift eller elektronisk kopi (PDF-fil eller QR-kode) av bestillingsbekreftelsen. Det enkleste er å vise billetten direkte i FlixBus-appen. På internasjonale reiser må du ha med nødvendig dokumentasjon og ID for grensekrysning.

Når du har fullført bestillingen, får du en bestillingsbekreftelse som kan skrives ut, og du mottar også bekreftelsen på e-post (husk å sjekke søppelpostmappen). Hvis du kjøper billett hos bussjåføren, fungerer kvitteringen som billett/bestillingsbekreftelse.

   

Du kan ta med deg en håndbagasje og ett kolli bagasje gratis på turen. All bagasje må være tydelig merket med navn og adresse.

Håndbagasjen (ett kolli) kan være opptil 42 x 30 x 18 cm og 7 kg. Du bør oppbevare alle verdisaker i håndbagasjen.
Det kan kun tas med ett kolli bagasje med maksimal størrelse 80 x 50 x 30 cm. Mål som bare avviker i liten grad er tillatt dersom det totale omfanget på bagasjen ikke utgjør mer enn 160 cm totalt (bredde + lengde + høyde). Du kan kun ta med ett kolli på opptil 20 kg kostnadsfritt per person.
Ekstra bagasje: Dersom det er plass, er det mulig å ta med et ekstra kolli bagasje per person. Målene på bagasjen må ikke overstige de angitte målene, og den kan ikke veie over 20 kg. Ekstra bagasje må enten (dersom det er mulig) angis ved bestilling eller etter bestilling, men da tidligst 48 timer før bussens avgang. Dette må avtales med kundeservice på telefon: +49 (0)30 300 137 300*. Ekstra bagasje rapportert til kundeservice, betales direkte til buss sjåføren. Passasjerer har ingen generell rett til å ta med mer enn ett kolli bagasje. Du finner priser her.

Spesialbagasje: Omfanget på bagasje må ikke overstige 240 cm (bredde + lengde + høyde), og den kan ikke veie mer enn 30 kg. Spesialbagasje (dersom det er mulig å ta med slik) skal angis ved bestilling eller etter bestilling, men tidligst 48 timer før bussens avgang. Dette må avtales med kundeservice på telefon: +49 (0)30 300 137 300*. Passasjerene har imidlertid ikke krav på å få med spesialbagasje på bussen. Spesialbagasje kan for eksempel være skiutstyr og musikkinstrumenter (bør fraktes i egnet transportkasse). Det gjelder spesielle regler for sykler og hjelpemidler til personforflytning. Enkelte gjenstander kan ikke tas med på bussen. Du finner priser her.

Vær oppmerksom på enkelte av våre ruter kan ha unntak fra bagasjereglene. Du får informasjon om tillatt bagasje på din reise i løpet av bestillingsprosessen.

Du finner mer informasjon om reglene for bagasjetransport i FlixBus' vilkår og betingelser.

   

Vi anbefaler å angi ekstra- eller spesialbagasje samtidig med bestillingen din. Dersom du ønsker å legge til ekstra bagasje etterkant, har du to muligheter:

1) Inntil 15 minutter før avreise kan du gå inn på vår hjemmeside og velge "Endre bestilling/kansellere". Du kan også kontakte et av våre utsalgssteder/reisebyråer for å kansellere reisen din før du bestiller en ny reise med ønsket bagasje. Du finner mer informasjon om hvordan du kan gjøre dette på siden Ofte stilte spørsmål. Der kan du klikke på "Kan jeg endre, ombestille eller kansellere bestillingen min selv?" for å finne en nøyaktig beskrivelse.

2) Alternativt kan du kontakte vår kundeservice via telefon dersom du har ekstra- eller spesialbagasje. I en slik situasjon er du avhengig av at det er ledig kapasitet i bussen. Da betaler du direkte til sjåføren.

   

Du kan gjerne ta med sykkelen din, så lenge den har standard størrelse, ikke har ekstra tillegg og veier maksimalt 20 kg. Mange av bussene våre har sykkelstativer i sykkelsesongen. Da kan du legge til sykkel når du bestiller billett. Et lite tips: Dersom det ikke skulle være plass til sykkelen din på den strekningen du helst vil reise, kan du forsøke å velge en annen holdeplass. Kanskje er det noen som skal av allerede på neste holdeplass, slik at det er plass til sykkelen din der.

Sammenleggbare sykler kan transporteres i egnet veske. Da ringer du bare kundeservice og informerer om at du vil ta med en sammenleggbar sykkel som spesialbagasje. Sykkel transporteres i bagasjerom.

Transport av sykkel betales hos sjåføren. Husk å ta med nok mynter/mindre sedler. Du finner priser her. Det er ikke mulig å ta med elektriske sykler, pedelec, tandemsykler og store trehjulssykler.

   

Nei, det er ikke mulig. Vi transporterer bare sykler og annen bagasje sammen med deg eller den passasjeren sykkelen/bagasjen tilhører.

   

Musikkinstrumenter som ikke overstiger tillatt vekt og størrelse for håndbagasje (42 x 30 x 18 cm og 7 kg), kan tas med gratis inn i bussen i stedet for vanlig håndbagasje. Du velger selv om du vil ha med håndbagasje eller musikkinstrument inn i bussen.
Musikkinstrumenter som er større enn tillatt mål og vekt for håndbagasje (42 x 30 x 18 cm og 7 kg), regnes som spesialbagasje og må fraktes i bagasjerommet. Vi anbefaler at instrumenter fraktes i egnet transportkasse i hardt materiale for å unngå skade. Du må registrere instrumentet hos vår kundeservice på telefon +49 (0)30 300 137 300* tidligst 48 timer før avgang. Du finner priser her.
Du kan ikke ta med musikkinstrumenter og tilhørende kasser som er større enn 135 x 48 x 35 cm (f.eks. kontrabass).

Vær oppmerksom på enkelte av våre ruter kan ha unntak fra bagasjereglene. Du får informasjon om tillatt bagasje på din reise i løpet av bestillingsprosessen.

   

Av hensyn til sikkerheten er det ikke tillatt å ha med dyr på våre busser. Unntaket er fører- og assistansehunder som reiser sammen med passasjerer med nedsatt funksjonevne, mot fremvisning av nødvendig dokumentasjon. Fører- og assistansehunder reiser gratis og må registreres hos kundeservice på +49 (0)30 300 137 300* senest 36 timer før avgang.

   

Våre busser går i rutetrafikk og kjører etter en fastsatt rutetabell. Bussjåførene har derfor ikke mulighet til å vente på passasjerer som er forsinket. Vi anbefaler derfor at du er ute i god tid og møter opp på busstoppet minst 15 minutter før avgang.

   

Avgangs- og ankomsttider oppgis alltid i lokal tid på den aktuelle holdeplassen.

Hvis det er tidsforskjell i reiseforbindelsen, opplyses det om dette i en liten merknad ved siden av den angitte kjøretiden i oversikten over tilgjengelige forbindelser.

For at du skal kunne reise avslappet og komme frem til holdeplassen i tide, må du derfor følge lokal tid!

   

Vi informerer deg om eventuelle forsinkelser på SMS eller push-melding til det mobilnummeret som ble oppgitt ved bestillingen. Du kan også se eventuelle forsinkelser på nettstedet vår under "Aktuell ruteinformasjon" i området Service, og dessuten i billettvisningen i appen.

Hvis du infomeres om en forsinkelse av FlixBus, kan du være sikker på at du ikke mister bussen – såfremt du innfinner deg på holdeplassen 15 minutter før den nye avgangstiden.

Har du en følgebestilling, hvis du altså har booket en FlixBus-reise med bytte av buss, infomerer vi deg dessuten per SMS eller push-melding om du når den påfølgende bussen. Hvis det ikke er tilfellet, bookes du automatisk om av vårt serviceteam og får informasjon om dette i form av en tekstmelding.

Hvis en buss er forsinket, slik at du går glipp av neste tur med et annet transportmiddel, er vi selvsagt lei for det. Vi beklager at vi har ført til komplikasjoner i reiseplanene. Vær likevel oppmerksom på at vi ikke gir refusjon for bestillinger med andre transportmidler som ikke tilbys av oss. Med vårt europaomspennende rutenett gjør vi vårt beste for å tilby dine favorittforbindelser med FlixBus – se etter om du kanskje finner alt du trenger hos oss.

   

Det er ikke mulig å gå på eller av bussen på andre busstopp enn de du har bestilt. Dette gjelder også andre busstopp i samme by. Du kan selvsagt endre på- og avstigningssted for reisen på våre nettsider.

Legg merke til at FlixBus ikke har lov til å selge billetter på enkelt strekninger (hvis reisen er under 50 km og under 1 time kjøretid). Det er derfor ikke mulig å gå på eller av bussen på disse stoppene, og de er heller ikke tilgjengelige for bestilling. Vi ber om forståelse for dette.

   

Alle våre busser er utstyrt med klimaanlegg, toalett, leselys og komfortable seter. I tillegg har vi gratis Wi-Fi, og på enkelte busser tilbyr vi også forfriskninger og snacks, stikkontakter og mediesenter med film- og musikkavspilling.

Merk: Wi-Fi er fremdeles i testfasen. Det kan derfor hende at du mister Wi-Fi-tilgangen i perioder, for eksempel når bussen er i et område uten trådløs dekning eller hvis alle passasjerene bruker Wi-Fi samtidig. I sjeldne tilfeller er ikke bussen utstyrt med Wi-Fi og stikkontakter, for eksempel hvis vi må sette inn alternative busser eller hvis du har kjøpt en billett vi selger for våre partnere. Dette gjelder bussrutene som betjenes av følgende partnere: Autobus Oberbayern GmbH, Allgäu Airport Express GmbH, Bohr Omnibus GmbH, Dr. Richard Linien GmbH & Co KG og Publicexpress GmbH.

   

På enkelte av våre reiser er det lagt inn pauser i samsvar med kjøre- og hviletidene for sjåførene. FlixBus sitt mål er imidlertid at du skal komme frem så raskt som mulig, og derfor legger vi ikke inn ekstra pauser underveis. Vi har også toalett om bord og selger rimelig snacks og drikkevarer slik at vi kan kjøre lange strekninger uten ekstra pauser.

Røyking er ikke tillatt om bord. Forbudet gjelder også e-sigaretter. Du kan selvsagt ta en kort røykepause når bussen stanser på de ulike stoppene i ruten underveis. Spør sjåføren hvor lenge bussen står på busstoppet og gi beskjed om at du går av. Hold deg i nærheten av bussen slik at du ikke risikerer at bussen kjører fra deg.

   

Ekspressbussene er utstyrt med setebelter, og disse skal brukes under hele reisen.

Bagasje, ekstra bagasje og spesialbagasje fraktes i bagasjerommet på bussen. Sjåføren sørger for at bagasjen lastes inn på en trygg og effektiv måte. Du bør plassere håndbagasjen i bagasjehyllen over setet.

Din sikkerhet er vår høyeste prioritet. Bussene og det elektroniske utstyret om bord er godkjent av biltilsynet og gjennomgår regelmessig service. Sjåførene er spesialutdannet for persontransport og kurses jevnlig. Sjåførene er også pålagt å overholde gjeldende regelverk for kjøre- og hviletider. Det betyr at det på lengre reiser er to sjåfører i bussen eller det er lagt inn pauser underveis. Ved forsinkelser kan det i unntakstilfeller bli nødvendig med ekstra pauser som ikke er planlagt. Vi håper på forståelse for dette.

   

Vi vil gjerne at du føler deg vel å turen, og derfor kan du fjerne spise og drikke på våre grønne busser. Av hensyn til andre passasjerer gjør vi oppmerksom på følgende:

 • For alles ve og vel ber vi deg unngå mat med stark lukt.
 • Forlat sitteplassen slik du selv ønsker å finne den: Uten smuler, matrester og avfall. I bussen finner du søppelbøtter for brukt emballasje.
 • Høyt alkoholinntak og påfølgende dårlig oppførsel kan føre til avvisning fra bussen.
   
 • Ja, det er prinsipielt mulig. Men vær oppmerksom på at den bussen du vil ta kan være fullbooket. Vi kan derfor ikke love at du får bli med helt spontant.
 • Billettene i bussen kan du kjøpe av sjåføren. Pass på å ha med nok kontanter, ettersom kortbetaling ikke er mulig.
 • DPrisen på billetten i bussen tilsvarer normalprisen, og kan derfor være høyere enn mange sparetilbud ved bestilling i FlixBus-appen eller på nettsiden vår. Booking i appen er for øvrig mulig helt frem til 15 minutter før avreise.
 • God reise!
   

Beförderungsbedingungen

Vi er glade for at du bruker vårt samarbeidstilbud for tog. For at reisen skal bli så ukomplisert som mulig, gjelder stort sett de samme reglene som på bussen. Vær oppmerksom på at toget har spesielle regler for transport av passasjerer med begrenset bevegelsesevne og for å ta med dyr. All informasjon finner du i forretningsvilkårene til vår samarbeidspartner.

OBS: Hvis du kombinerer våre transportmidler, altså hvis du kjører en del av strekningen med tog og deretter fortsetter med buss, gjelder FlixBus' transportvilkår og forretningsvilkår..

Plassreservasjon

Togbilletter gjelder kun reise og inkluderer ikke setereservasjon. Vi tester nå setereservasjonssystemet vårt. Vi ruller ut denne nye funksjonen i flere trinn, og du får informasjon om det er mulig å reservere sete på din aktuelle reise når du bestiller billett.

Barnekabiner

På toget er det egne kabiner for barn og familier. Her kan små passasjerer leke med leketog eller rett og slett få litt bedre plass for en avslappet tur sammen med foreldrene.

   
Jeg kan reservere seter for turen - hvor kan jeg sitte?

Selvsagt får du alltid sitteplass om bord på bussene våre. Avhengig av reisen kan du enten reservere hvor som helst i bussen eller bare i bestemte rader. Vi tilbyr ikke setereservasjon på alle busser. Se billetten for informasjon om setereservasjon. 

Hvis du ikke har reservert sete, men det er oppført et setenummer på billetten, setter du deg i det setet. Du finner setenumrene i mørkegrått i øyehøyde på bagasjehyllen over setene. Hvis du ikke har reserverte et sete og det ikke er oppført et setenummer på billetten, kan du velge et av de ledige setene merket med grønt klistremerke.

Et reserverbart sete som er ledig, kan bli reservert av noen andre senere på reisen.Vi ber deg derfor velge et sete som ikke kan reserveres og er merket med et grønt klistremerke.

   
Hvordan får jeg tilgang til underholdning om bord?

Når du har koblet til FlixBus Wi-Fi, blir du automatisk sendt videre til FLIXtainment. Hvis det ikke skjer automatisk, får du tilgang ved å gå til media.flixbus.com. Godta vilkårene, og klikk deretter på Koble til Wi-Fi.

Vi lanserer nå en underholdningsportal i bussene våre. Så ta en titt på media.flixbus.com på en av dine neste reiser. Hvis underholdningsportalen ikke er tilgjengelig ennå, har du fremdeles tilgang til gratis Wi-Fi om bord.

Etter reisen:

  

Forsinkede ankomster ser du under „Ruteinformasjon“ under fanen Service på nettsiden vår. Her kan du enkelt velge ønsket holdeplass for å kontrollere ankomsttiden.

  

Nei. Billettene våre er kun gyldige på våre busser/tog og kun for den strekningen du har bestilt hos oss. Du må kjøpe gyldig billett for det transportmiddelet du ønsker å bruke dersom du skal reise videre på ankomststedet. Det samme gjelder for din reise til den holdeplassen/jernbanestasjonen der din reise med FlixBus starter.

  

Etter at reisen er fullført, vil du som regel motta et spørreskjema fra oss via epost. Tilbakemeldingen din er viktig for oss, og derfor setter vi stor pris om du fyller ut skjemaet.

Fikk du ikke tilsendt et spørreskjema etter den siste reisen? Det kan skyldes at du kun har kjørt med oss et kort stykke. For å unngå at man mottar for mange eposter fra oss, sender vi ikke ut spørreskjemaer for hver reise til dem som reiser med oss ofte. Da reduserer vi utsendelsen, slik at man maksimalt mottar en epost hver 14. dag.

   

Hvis du har mistet eller funnet noe om bord i en av våre busser, fyller du ut nettskjemaet for hittegods eller ringer kundeservice på +49 (0)30 300 137 300.*

Ofte stilte spørsmål om FlixBus

Finner du ikke svar på spørsmålet ditt?

Fyll ut kontaktskjemaet og fortell oss hva du trenger hjelp til. Vi hjelper deg gjerne!


*(Lokale samtaler fra fasttelefon i Tyskland. Prisene kan variere for samtaler fra mobiltelefon.)